UK Open

UK Open: Price, Wade en De Sousa naar laatste zestien

06 maart 2021 16:56 Aangepast: 06 maart 2021 17:00

Gerwyn Price, de huidige nummer één van de wereld, zien we terug in de zesde ronde van het UK Open. 'The Iceman' speelde een sterke partij en was met 10-3 te sterk voor Ricky Evans.

Nadat zowel Price als Evans hun eerste leg wist te winnen, was het 'Rapid' die brutaal een break voorsprong nam. Price wist direct terug te breaken en liep vervolgens uit naar een 5-2 voorsprong. Evans maakte nog 5-3, maar kon niet voorkomen dat hij, net als vorig jaar, met 10-3 onderuit ging tegen de beste darter van dit moment.

Wade zakelijk voorbij Cross 

Het rechtstreekse duel tussen twee spelers uit de top 5 van de wereld is gewonnen door James Wade. 'The Machine' speelde een degelijke partij en won met 10-7 van Rob Cross, die hierdoor voor het eerst sinds 2018 niet bij de laatste zestien staat op dit toernooi.

Cross wist de eerste sessie van de partij nog met 3-2 in legs te winnen, maar kon deze voorsprong niet volhouden. Na de pauze kwam Wade sterk terug en wist vier legs op rij te winnen. Enkele legs later had Wade een 7-4 voorsprong te pakken, waarna hij de wedstrijd op zakelijke wijze in zijn voordeel besliste. 

De Sousa via beslissende leg naar zesde ronde

Jose de Sousa is erin geslaagd om de laatste zestien te bereiken op het UK Open. 'The Special One' was in een spannend duel met 10-9 te sterk voor Michael Smith. Opvallend is dat De Sousa gisteren in zijn eerste wedstrijd tijdens dit toernooi ook al een beslissende leg nodig had. 

Een andere speler die een negentiende leg nodig had om te winnen is Simon Whitlock. 'The Wizard', die we terugvinden op de negentiende plaats op de wereldranglijst, wist met 10-9 te winnen van Darius Labanauskas en staat hierdoor voor de derde keer in zijn carrière bij de laatste zestien op dit Major-toernooi.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Ladbrokes UK Open 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore