UK Open

Kleermaker naar zesde ronde, Van Duijvenbode en Meulenkamp uitgeschakeld

06 maart 2021 16:13 Aangepast: 06 maart 2021 16:48
Beeld © Bas van den Berk/Nederlandse Darts Bond

Vanmiddag komen in de vijfde ronde van het UK Open komen vijf Nederlanders in actie. Vooralsnog weet alleen Martijn Kleermaker de zesde ronde te bereiken. Michael van Gerwen is nog bezig aan zijn partij.

Gewonnen werd er door Martijn Kleermaker, die hierdoor voor de eerste keer in zijn carrière bij de laatste zestien staat. De 30-jarige darter uit Harderwijk wist met 10-6 te winnen voor Callan Rydz, die vorige week nog het tweede Players Championship te winnen. 

Van Duijvenbode ten onder tegen Clayton

Het is Dirk van Duijvenbode niet gelukt om zijn overwinning op Gary Anderson een mooi vervolg te geven. 'Aubergenius' ging onderuit tegen Jonny Clayton, die in de vorm van zijn leven verkeerd. 

Clayton noteerde na de eerste vijf legs een gemiddelde van maar liefst 114, wat hem een 5-0 voorsprong opleverde. Ook Van Duijvenbode noteerde een goed gemiddelde, waardoor hij wist terug te komen tot 6-3. Even leek de Nederlander zelfs terug te komen tot 6-4, maar het was de Welshman die vier legs op rij wist te winnen en hiermee de laatste zestien bereikt. 

Soutar verslaat ook Meulenkamp

Alax Soutar, de huidige nummer 93 van de wereld, blijft verrassen tijdens het UK Open. De 43-jarige Schot is na overwinningen op Raymond van Barneveld en Stephen Bunting ook te sterk voor Ron Meulenkamp. Het werd 10-7 voor de darter die in februari zijn Tour Card behaalde bij de PDC.

Ook voor Danny Noppert zit het UK Open er na de vijfde ronde op. De nummer 22 van de Order of Merit, die gisteren nog een mooie overwinning boekte op Glen Durrant, ging op baan 4 met 10-8 onderuit tegen Dave Chisnall

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore