Darts

Vierde ronde UK Open: Price door, Wright naar huis

05 maart 2021 23:54 Aangepast: 06 maart 2021 00:00
Gerwyn Price Beeld © PDC

Kersvers wereldkampioen Gerwyn Price maakte vanavond geen fout en gaat door naar de laatste 32. De Schot Peter Wright zien we niet meer terug, hij verloor van Dave Chisnall. Ook door naar laatste 32 zijn onder andere Michael Smith, Jose de Sousa, James Wade en Jonny Clayton.

Gerwyn Price, de huidige wereldkampioen, haalde niet zijn allerhoogste niveau tegen Peter Hudson, maar is zonder problemen door naar de volgende ronde. Enkele hoogtepunten voor ‘The Iceman’ waren een paar strakke finishes van 140 en 156. Het werd uiteindelijk 10-5 in het voordeel van de man uit Wales.

Peter Wright mag zichzelf nog even flink achter de oren krabben. Na een zwak begin tegen Dave Chisnall kon hij het niet bolwerken om die achterstand om te buigen. ‘Chizzy’ wist uiteindelijk met 10-5 te winnen van de 50-jarige Schot.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlands succes op UK Open: Meulenkamp, Noppert en Kleermaker door

King en Aspinall verliezen, Cross toont karakter

Mervyn King gooide vanavond een gemiddelde van ruim 102, maar moest het toch afleggen tegen Jose de Sousa. King stond bijna de gehele wedstrijd op een voorsprong, maar wist de allesbeslissende leg niet winnend af te sluiten: 10-9.

Nathan Aspinall, de winnaar van de UK Open van 2019, heeft zijn partij tegen Krzysztof Ratajski met 10-5 verloren. Beide mannen gooide een gemiddelde van boven de 100, maar het was de Pool die de betere was van de twee.

Rob Cross is door het oog van de naald gekropen. De Engelsman stond met maar liefst 7-3 achter, knokte zich knap terug en versloeg Andy Hamilton uiteindelijk met 10-8.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Duijvenbode stunt en verslaat Anderson op UK Open

Cullen verliest weer op het nippertje, Searle en Clayton door

Joe Cullen is opnieuw uitgeschakeld terwijl hij de finish in zicht had. ‘The Rockstar’ had een 5-1 voorsprong, maar kon niet voorkomen dat er een beslissende leg gespeeld moest worden. In die laatste leg was het ‘Bully Boy’ die de laatste dubbel gooide: 10-9.

Ryan Searle is door naar de volgende ronde ten koste van Adrian Lewis. Searle gooide een gemiddelde van maar liefst 103,5 en stuurde de winnaar van de UK Open van 2014 zonder pardon naar huis.

Clayton is huidige winnaar van The Masters en heeft het laatste ticket gekregen voor de Premier League. ‘The Ferret’ is dus aardig in vorm, maar had het lastig tegen Rowby-John Rodriguez. De man uit Wales trok aan het langste eind en won met 10-7.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Gerwen met moeite naar volgende ronde op UK Open

Wade wint thriller, Soutar, Suljovic en Woodhouse ook door

James Wade had een zware kluif aan Ryan Joyce. Na een allesbeslissende leg was het ‘The Machine’ die door gaat naar de volgende ronde: 10-9.

Alan Soutar, de man die Raymond van Barneveld uitschakelde, is door naar de laatste 32 door ook van de Engelsman Stephen Bunting te winnen. Het werd uiteindelijk 10-5 voor de Schot.

Mensur Suljovic wist vanavond met 10-6 te winnen van de Pool Sebastian Bialecki. Bialecki gooide eerder op de dag een 9-darter, kreeg er een ronde later een tegen, maar moest in de vierde ronde het hoofd buigen voor de ‘The Gentle’.

Luke Woodhouse won toch wel vrij eenvoudig van de Belg Dimitri Van den Bergh. ‘The Dream Maker’ gaf vanavond niet thuis en ging met 10-5 onderuit.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Ladbrokes UK Open 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore