Darts

Nederlands succes op UK Open: Meulenkamp, Noppert en Kleermaker door

05 maart 2021 23:26 Aangepast: 05 maart 2021 23:32
Danny Noppert Beeld © Getty Images

Naast Dirk van Duijvenbode en Michael van Gerwen zijn ook Ron Meulenkamp, Danny Noppert en Martijn Kleermaker door naar de volgende ronde. Helaas moeten we wel afscheid nemen van Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort.

Sterke wedstrijden Meulenkamp en Noppert

Het is Ron Meulenkamp gelukt om door te dringen tot de laatste 32 door met 10-7 van de Ier Steve Lennon te winnen. Na een goed begin van ‘The Bomb’, waarin hij met 4-0 voor kwam, is de Nederlander eigenlijk geen moment echt in gevaar geweest. 

Danny Noppert was op zijn beurt te sterk voor Glen Durrant. ‘The Freeze’ overklaste de Engelsman in het begin en liep uit naar een comfortabele 6-0 voorsprong. Dat was voor ‘Duzza’ een voorsprong die niet meer in te halen was en dat resulteerde in een 10-6 overwinning voor Noppert.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Duijvenbode stunt en verslaat Anderson op UK Open

Aantal Nederlanders niet gehalveerd

Jermaine Wattimena zal nog wel even wakker schrikken vanavond na een pijnlijke nederlaag tegen Callan Rydz. De Nederlander stond met 6-2 voor, maar verloor maar liefst acht legs op rij en kan dus naar huis: 10-6. 

Ook Jeffrey de Zwaan heeft het niet gered om de laatste 32 te halen. De Nederlander verloor van Devon Petersen. ‘The Black Cobra’ keek snel tegen een achterstand aan en kon die achterstand niet meer inhalen. Het werd uiteindelijk 10-5 in het voordeel van de Zuid-Afrikaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Gerwen met moeite naar volgende ronde op UK Open

Vincent van der Voort moest in Max Hopp zijn meerdere erkennen. ‘The Dutch Destroyer’ kon vanavond zijn naam geen eer aan doen en verloor uiteindelijk met 10-6. 

Martijn Kleermaker was de laatste Nederlander die in actie kwam in de vierde ronde en speelde tegen Jamie Hughes. Het was een pittige wedstrijd voor ‘Dutch Giant’, maar na een knappe 10-8 overwinning zien we de man uit Hierden morgen terug bij de laatste 32.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Ladbrokes UK Open 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore