Darts

Van Gerwen met moeite naar volgende ronde op UK Open

05 maart 2021 22:04 Aangepast: 06 maart 2021 00:12
Beeld © Getty Images

Michael van Gerwen heeft zijn eerste partij op het UK Open gewonnen. Het ging niet vanzelf voor de Nederlander, maar in de slotfase ging hij toch voorbij zijn tegenstander Scott Mitchell.

Na Dirk van Duijvenbode was het direct de beurt aan de winnaar van de UK Open van 2020, Michael van Gerwen. De man uit Vlijmen begon zijn partij tegen Scott Mitchell een beetje slordig en keek bij de eerste onderbreking tegen een 3-2 achterstand aan. Mitchell gooide echter wel knappe finishes van 117 en 102 van het bord.

Van Gerwen was niet onder de indruk en kwam goed uit de pauze. De Nederlander nam de voorsprong terug in handen door vier legs op rij te winnen. Het was voor ‘Mighty Mike’ nog niet erop en erover. ‘Scotty Dog’ wist vlak voor de thee nog een break te plaatsen en zo stond het 6-4.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Duijvenbode stunt en verslaat Anderson op UK Open

Het spel van Van Gerwen was niet erg constant. Door een aantal slordige beurten lag het momentum na de tweede pauze weer bij de 50-jarige Mitchell. Van Gerwen kwam op een 6-7 achterstand en kon met pijn en moeite weer gelijkmaken. Het lukte ook niet om Mitchell af te schudden. Integendeel, de Engelsman kwam weer op voorsprong met een 101-finish. De drievoudig wereldkampioen kwam daarna opnieuw op gelijke hoogte en was vastberaden om er een eind aan te maken. Er werd een klein tandje bijgezet en zo werd het 10-8 overwinning voor Van Gerwen.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Ladbrokes UK Open 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore