Darts

Van Duijvenbode stunt en verslaat Anderson op UK Open

05 maart 2021 20:21 Aangepast: 05 maart 2021 22:20
Beeld © Getty Images

Dirk van Duijvenbode heeft voor een stunt gezorgd op het UK Open 2021. De Nederlander zorgde in een spannende pot darts voor de uitschakeling van Gary Anderson.

Van Duijvenbode had nog een appeltje te schillen met Gary Anderson. Tijdens het WK verloor de Nederlander namelijk nog van de 50-jarige Schot. Van Duijvenbode begon sterk, wist als eerste een break te plaatsen, maar verloor de eerste sessie met 3-2. Vervolgens was het ‘The Flying Scotsman’ die na de eerste onderbreking zijn voorsprong vergrootte. Van Duijvenbode zag vervolgens dat Anderson begon te knoeien en zo kon ‘Aubergenius’ weer langszij komen: 5-5.

Dat gaf zelfvertrouwen aan de man uit ’s-Gravenzande en nam zelfs de voorsprong. Anderson bleef op zijn beurt weer erg goed finishen en zo bleef het stuivertje wisselen tussen de beide mannen: 8-8. De zenuwen werden duidelijk zichtbaar aan beide kanten en hier en daar werden er dubbels gemist. Uiteindelijk moest er een allesbeslissende leg gespeeld worden. Van Duijvenbode miste een matchdart vanaf 126 en zag Anderson vervolgens zijn tweede matchdart missen vanaf 89. Van Duijvenbode profiteerde van deze misser en had zo zijn revanche binnen.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Ladbrokes UK Open 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore