Darts

Derde ronde UK Open: Meulenkamp en Kleermaker ronde verder

05 maart 2021 18:18 Aangepast: 05 maart 2021 18:19
Ron Meulenkamp

Ron Meulenkamp en Martijn Kleermaker hebben de laatste 64 van het UK Open behaald. Meulenkamp kwam in de derde ronde voor het eerst in actie en wist een overtuigende 6-2 overwinning op Eddie Lovely te boeken. Voor Kleermaker werd het een stuk spannender. De Nederlander speelde tegen Martin Schindler en wist pas in de beslissende elfde leg te zege te pakken (6-5).

Voor Jelle Klaasen, Kevin Doets, Maik Kuivenhoven, Gino Vos en Derk Telnekes was de derde ronde het eindstation. Klaasen ging met 6-3 onderuit tegen Andy Boulton, die een gemiddelde van bijna 102 wist te gooien. Kuivenhoven verloor met 6-1 van Brendan Dolan en Kevin Doets moest zijn meerdere erkennen in Steve Lennon. Vos en Telnekes gingen onderuit tegen Peter Hudson en Sebastian Bialecki.

Op het hoofdpodium wist Max Hopp te overtuigen: de Duitser won met 6-3 van William O’Connor en gooide een gemiddelde van bijna 100. Van Damon Heta werd veel verwacht, maar net als op het WK verloor hij zijn eerste wedstrijd: David Evans was met 6-1 te sterk voor de Australiër. Alan Soutar, de bedwinger van Raymond van Barneveld, was ook met 6-3 te sterk voor Mickey Mansell.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore