Darts

Van Barneveld uitgeschakeld na eerste partij op UK Open 2021

05 maart 2021 15:37 Aangepast: 05 maart 2021 16:14
Beeld © Getty Images

Raymond van Barneveld is zijn terugkeer op het UK Open niet succesvol gestart. De Nederlander verloor van Alan Soutar in de tweede ronde en is daardoor uitgeschakeld.

In de tweede ronde van vanmiddag trof de Hagenaar het niet met de Schot. Na twee legs stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord voor Soutar, daarbij had de meervoudig wereldkampioen ook nog geen pijl op zijn dubbels mogen gooien. De derde en vierde leg gingen met de darts mee. In de vijfde leg liet de oude meester even zijn wereldklasse zien. Met een 152-finish kwam hij terug tot 3-2. De leg erna brak Barney de leg van de Schot en trok hij de stand weer gelijk: 3-3.

Toch was het de 43-jarige Schot die direct terug brak en wederom het initiatief pakte. In de achtste leg kwam Soutar goed weg. Barney miste twee darts voor een break op dubbel 16. Maar het werd toch 5-3 en de leg erop besliste Soutar de partij met een 64-finish. Soutar komt in de derde ronde uit tegen Mickey Mansell.

Van Barneveld stopte ruim een jaar geleden met darten, maar kondigde onlangs zijn rentree aan. Het begon goed voor de vijfvoudig wereldkampioen, die een goed gevoel had en zelfs een toernooi won. Dat goede gevoel heeft hij dus niet kunnen voortzetten op het UK Open. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Eerste ronde UK Open: Van Peer komt net te kort; negendarter Bialecki

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore