Darts

Eerste ronde UK Open: Van Peer komt net te kort; negendarter Bialecki

05 maart 2021 13:56 Aangepast: 05 maart 2021 14:24
Berry van Peer Beeld © PDC

Berry van Peer is er net niet in geslaagd om de tweede ronde van het UK Open te bereiken. In zijn wedstrijd tegen de Duitser Martin Schindler kwam Van Peer via een 100-finish op een break voorsprong. Met goed spel wist hij die break lange tijd vast te houden, waardoor hij uiteindelijk op een 5-3 voorsprong kwam.

 Schindler behield vervolgens zijn eigen leg via een 70-finish en gooide een 83-finish op de bulls-eye om Van Peer terug te breaken (5-5). In de beslissende leg miste Van Peer één pijl op bulls-eye voor de zege, waarna Schindler via de dubbel twee de zege over de streep trok: 6-5.

 

Naast Van Peer kwamen nog méér Nederlanders in actie in de eerste ronde. Zo wist Geert Nentjes met 6-5 te winnen van Richie Burnett en versloeg Gino Vos het Tsjechische talent Adam Gawlas. Ook Damian Mol, Kevin Doets, Maikel Verberk en Niels Zonneveld wisten hun eerste wedstrijd te winnen. Voor Lorenzo Pronk, Luc Peters en Ryan de Vreede zit het toernooi er na de eerste ronde al op.  

Bekende namen

In de eerste ronde kwamen direct een aantal bekende namen in actie. Zo won Kirk Shepherd met een gemiddelde van 100 met 6-3 van Gordon Mathers, pakte Jim Williams een 6-5 overwinning op Zoran Lerchbacher nadat hij een 5-1 voorsprong had weggegeven en boekte Boris Koltsov een ruime 6-1 overwinning op Rusty-Jake Rodriguez. Op het hoofdpodium wist de Amerikaan Danny Baggish een 6-3 overwinning te pakken op Brett Claydon.  

Het meest opvallende moment uit de eerste ronde kwam van de Pool Sebastian Bialecki. De zeventienjarige darter gooide in zijn partij tegen Jim McEwan een negendarter. Hij won de wedstrijd met 6-2 en wist zich zo dus ook te plaatsen voor de tweede ronde.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

17-jarige Pool Bialecki gooit negendarter op UK Open

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore