The Masters

King sloopt Aspinall, Clayton ijzersterk en ook Price en Wright door

31 januari 2021 14:49 Aangepast: 31 januari 2021 20:26
Mervyn King Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Vanmiddag stonden de kwartfinales van The Masters 2021 op het programma. Mervyn King was in zijn partij vele malen beter dan Nathan Aspinall en gaat het vanavond opnemen tegen Gerwyn Price in de halve finale. Price was op zijn beurt weer te sterk voor Adrian Lewis. De andere halve finale gaat tussen Peter Wright en Jonny Clayton. Zij wonnen van Dave Chisnall en James Wade.

King spant de kroon

De eerste ontmoeting tussen Mervyn King en Nathan Aspinall werd gewonnen door ‘The King’. Vandaag stonden de heren, in de eerste kwartfinale van The Master 2021, voor de tweede keer tegenover elkaar op het podium. ‘The Asp’, die ternauwernood van Mensur Suljovic won, begon niet scherp aan de wedstrijd en keek binnen de tien minuten al tegen een 5-0 achterstand aan. 

Het goede spel van King zorgde voor weinig vertrouwen bij de 29-jarige Aspinall. Dit was duidelijk te zien in leg acht en negen. Aspinall kreeg in beide legs een aantal kansen op de dubbel, maar die werden niet benut. King maakte dankbaar gebruik van de missers van Aspinall en stond daardoor op matchpoint: 9-0. Aspinall wist het feestje van King nog even uit te stellen door drie legs op rij te winnen, maar King bepaalde even later de einstand op 10-3.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Clayton schakelt van Gerwen uit op The Masters

Price overtuigend langs Lewis

De tweede wedstrijd van de middag ging tussen, de nummer één van de wereld, Gerwyn Price en, de runner-up van The Masters van 2013, Adrian Lewis. Helaas werd het, pas richting het einde van de wedstrijd, nog een beetje spannend. ‘The Iceman’ liet nog maar eens zien waarom hij de wereldkampioen is. De man uit Wales begon meteen scherp, kon direct een gaatje slaan door Lewis te breaken en was uiterst scherp op zijn favoriete dubbel: 4-1.

Price ging na de eerste onderbreking rustig door en wist voor de tweede keer te breaken. De eerstvolgende break daarna kwam van ‘Jackpot’. Dit was in leg dertien en dat zorgde ervoor dat Price nog geen gas terug kon nemen: 8-5. Dit deed Price dan ook niet. De 35-jarige Whelsman stond nog één leg af, maar wist de overwinning veilig te stellen: 10-6.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Topseed Price laat Cullen kansloos, Wright voorbij Whitlock

Wright is Chisnall opnieuw de baas

Net als vorig jaar stonden Peter Wright en Dave Chisnall tegenover elkaar in de kwartfinale van The Masters. Vooral ‘Chizzy’ zal nog regelmatig wakker schrikken van de wedstrijd van vorig jaar. Het werd toen maar liefst 10-0 voor Wright. De Schot was vandaag ook uit op een monsterscore. Bij de eerste pauze stond het al 5-0 in het voordeel van ‘Snakebite’. Het hoogtepunt, in de eerste vijf legs, was de knappe 140-finish van Wright. Deze gooide hij uit via de triple twintig en twee keer dubbel twintig.

Wright vergat na de onderbreking om direct de genadeklap uit te delen. Chisnall wist via de break zijn eerste leg te winnen en hield daarna ook voor het eerst zijn eigen leg. De Engelsman bleef daardoor nog enigszins in leven, maar het lukte hem niet om dichterbij te komen. Bijna alle legs daarna gingen met de darts mee, behalve de laatste. Dat was een break van Wright en zo werd de uitslag bepaald op 10-5.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

King overtuigt opnieuw, Aspinall komt met schrik vrij

Clayton wint na fantastisch gevecht

Het venijn zit hem in de staart. Dat moeten Jonny Clayton en James Wade hebben gedacht. De heren namen het tegen elkaar op in de laatste kwartfinale en maakte er in de eerste sessie een feestje van. Na vijf legs hadden we vier breaks gezien en drie finishes van boven de honderd. ‘The Ferret’ mikte 160 van het bord en Wade maar liefst twee keer 121. Omdat Wade als enige een eigen leg wist te winnen stond het 1-4 in het voordeel van ‘The Machine’.

Beide mannen wisten het hoge niveau vast te houden en het was de 46-jarige Clayton die goed uit de startblokken schoot in de tweede sessie. Met twee 11-darters op rij van de Whelsman werd het behoorlijk spannend. Wade wist de rug echter snel te rechten en won de tweede sessie. Daardoor stond het 3-7 voor de Engelsman.

Opnieuw was het Clayton die baat had bij een korte onderbreking. De plaaggeest van Michael van Gerwen won namelijk drie legs op rij. ‘The Ferret’ vergat daarna te rekenen en zo kon Wade weer twee legs pakken. Het bleef stuivertje wisselen tussen de beide kemphanen, want Clayton won daarna weer drie legs op rij. Eén daarvan met een 121-finish en daardoor was er een beslissende leg nodig.

Clayton mocht aan die laatste leg beginnen en mocht als eerste aanleggen voor de wedstrijd. Het finishpercentage van Clayton was op dat moment 90% en dat bleef het ook, want de man uit Pontyberem gooide ook nog 126 uit via de bullseye: 10-9.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Ladbrokes Masters 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore