The Masters

Topseed Price laat Cullen kansloos, Wright voorbij Whitlock

30 januari 2021 22:54 Aangepast: 30 januari 2021 22:59

Topseed en regerend wereldkampioen Gerwyn Price heeft met overmacht de laatste acht van The Masters bereikt. 'The Iceman' moet het opnemen tegen Joe Cullen, die met 10-3 werd verslagen.

In de beginfase leken de twee darters goed aan elkaar gewaagd te zijn, aangezien de eerste vijf legs met de darts mee gingen. Na de eerste onderbreking gooide Price het niveau omhoog en wist hij vier legs op rij te winnen. Deze achterstand wist Cullen niet meer om te buigen, waardoor de tweede ronde het eindstation is voor de Engelsman.

Lewis verrast Anderson

Adrian Lewis heeft dankzij een goed optreden de kwartfinale van The Masters bereikt. De tweevoudig wereldkampioen die inmiddels is afgezakt naar plaats 24 op de Order of Merit versloeg Gary Anderson met 10-8.

'Jackpot' wist zijn tegenstander direct te breaken en liep vervolgens snel uit naar een riante 6-2 en later 7-3 voorsprong. Vanaf dit moment wist Anderson, die een maand geleden nog in de finale van het WK stond, drie legs op rij te pakken waardoor de wedstrijd weer spannend werd. 

Nadat er drie legs met de darts mee gingen kreeg Lewis bij een 9-7 stand zijn eerste matchdarts, maar deze werden gemist. Een leg later was het via dubbel 10 wel raak voor Lewis, die hierdoor zich houdt op een plaats in de Premier League.

Wright te sterk voor Whitlock

Ook Peter Wright zien we morgen terug in de kwartfinale. De titelverdediger speelde een sterke wedstrijd tegen Simon Whitlock en stapte met een 10-8 overwinning van het podium.

Nadat de eerste vier legs met de darts mee gingen was het Wright die als eerste dankzij een 10-darter een break wist te plaatsen. Deze break bleek aan het eind van de partij ook doorslaggevend te zijn. Ondanks goede scores slaagde Whitlock er namelijk niet in om veel kansen af te dwingen in de legs van de huidige nummer twee van de wereld. Voor een plaats in de halve finale moet 'Snakebite' zien af te rekenen met Dave Chisnall.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Ladbrokes Masters 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore