The Masters

King overtuigt opnieuw, Aspinall komt met schrik vrij

30 januari 2021 17:03 Aangepast: 30 januari 2021 17:45
Mervyn King Beeld © PDC/Lawrence Lustig

Mervyn King heeft zich op The Masters opnieuw van zijn beste kant laten zien. De Engelsman was met 10-5 te sterk voor Rob Cross. Nathan Aspinall ontsnapte tegen Mensur Suljovic met een 10-9 zege, terwijl in een spannende wedstrijd Dave Chisnall met dezelfde cijfers won van Daryl Gurney. James Wade kende geen enkel probleem met Chris Dobey.

Mervyn King had in de eerste ronde al veel indruk weten te maken tijdens zijn overwinning tegen Glen Durrant en trok zijn goede spel tegen Rob Cross direct door. Al snel liep 'The King' uit naar naar een 5-0 voorsprong door drie keer te breaken. 'Voltage' ging na de eerste break iets beter gooien, maar kon alsnog niet voorkomen dat hij met 10-5 kansloos onderuit ging. Het meest opmerkelijke moment gebeurde aan het eind van de veertiende leg. Toen King zijn eerste pijlen voor de wedstrijd miste, profiteerde Cross daar dankbaar van. De nummer 4 van de PDC Order of Merit stond echter iets voor de lijn van de oche en King liet duidelijk merken daar niet van gediend te zijn. Zijn overwinning kwam echter geen moment in gevaar.

Wade traditioneel dodelijk op de dubbel

Voor James Wade begon het toernooi tegen Chris Dobey. 'Hollywood' had in de eerste ronde nog verrassend weten te winnen van Dimitri Van den Bergh, maar was niet opgewassen tegen 'The Machine'. Vooral in de eigen legs was Wade weer traditioneel ijzersterk en dodelijk op zijn dubbel. Aangezien hij ook nog een paar keer wist te breaken, won hij eenvoudig met 10-4. Beide darters deden scorend niet veel voor elkaar onder, maar het verschil werd gemaakt op de dubbel.

Door tot aan het gaatje

Nathan Aspinall en Mensur Suljovic kenden beiden een ongelukkig WK en aasden op The Masters op eerherstel. 'The Gentle' had daar in de eerste ronde al een goed begin aangegeven door te winnen van Ian White en begon ook tegen Aspinall uitstekend. De Oostenrijker leek na een goede start op weg naar een ruime voorsprong, maar nadat de dubbel begon te haperen kon 'The Asp' weer langszij komen en waren beide darters aan elkaar gewaagd. Omdat van allebei de kanten ook meerdere keren een knappe finish werd gegooid bleef het lange tijd gelijk. Een beslissende leg was uiteindelijk nodig en daarin was Aspinall degene die het beste tegen de zenuwen kon.

Drie op een rij voor 'Chizzy'

Dave Chisnall zorgde op afgelopen WK nog voor wellicht de grootste verrassing van het toernooi door met 5-0 van Michael van Gerwen te winnen. Voor 'Chizzy' begon The Masters tegen Daryl Gurney, de tegenstander die hij tijdens de vorige twee edities ook al trof. Chisnall wist toen beide keren met 10-8 te winnen. Ook nu begon hij uitstekend en pakte een 3-0 voorsprong. 'SuperChin' kwam echter weer terug tot 3-3, waarna Chisnall opnieuw een voorsprong van drie legs wist te pakken. Gurney trok op 8-8 de stand echter weer gelijk. Uiteindelijk was ook hier een beslissende leg nodig en daarin was 'Chizzy' uiteindelijk de sterkste. Het betekende dat hij voor het derde jaar op rij wist te winnen van Gurney op The Masters.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Ladbrokes Masters 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore