WK Darts

Fenomenale Chisnall zorgt voor whitewash tegen Van Gerwen

01 januari 2021 22:01 Aangepast: 02 januari 2021 21:21
Beeld © getty images

Michael van Gerwen is in de kwartfinale van het WK Darts hard onderuit gegaan. Dave Chisnall was met 5-0 veel te sterk voor de Nederlander. Van Gerwen zat geen moment in de wedstrijd en ging daardoor ook volkomen terecht onderuit tegen 'Chizzy', die juist een fenomenale wedstrijd speelde.

Michael van Gerwen begon nog uitstekend aan de wedstrijd en begon direct met een break in de leg van Dave Chisnall. De Engelsman leek daardoor juist vleugels te krijgen, want drie legs later had hij de set naar zich toe getrokken door drie keer op rij in vier beurten al uit te zijn.

'Chizzy' leek zijn goede spel in de tweede set door te trekken en leek zelfs op weg naar een setwinst van 3-0. Nadat hij echter twee pijlen op dubbel 20 miste, kon Van Gerwen toch nog 2-1 maken en nadat een leg later hetzelfde gebeurde werd het zelfs gelijk. De beslissende leg was vervolgens toch voor Chisnall, zodat hij een voorsprong van 2-0 had te pakken.

Geen schijn van kans

Ook de tweede pauze deed 'Mighty Mike geen goed. De derde set werd een kopie van de tweede set. Chisnall leek op weg naar een eenvoudige setwinst van 3-0. Kreeg twee legs op rij de dubbel niet geraakt, maar wist de beslissende leg alsnog probleemloos naar zich toe te trekken. Nadat de Nederlander in de vierde set ook direct werd gebroken, leek het verzet al gebroken te zijn. Daarbij ontsnapte Van Gerwen nog nadat 'Chizzy' de dubbel op een negendarter miste. Ook de vierde set was echter voor de Engelsman.

Om de halve finale nog te halen moest Van Gerwen vijf sets op rij zien te pakken. Het bleek echter niet haalbaar. In de vijfde set wist hij nog wel een leg te pakken, maar het was Chisnall die zijn eerste pijl voor de wedstrijd direct wist te benutten en met een duizelingwekkend gemiddelde van ruim 107 zorgde voor een whitewash.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter WK Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore