WK Darts

Price na bizarre wedstrijd te sterk voor Gurney

01 januari 2021 20:42 Aangepast: 01 januari 2021 22:22
Gerwyn Price Beeld © Getty Images

Gerwyn Price heeft zichzelf verzekerd van een plek in de halve finale op het WK Darts. De Welshman was uiteindelijk met 5-4 te sterk in een spannende strijd met Daryl Gurney. Het spelbeeld golfde op en neer, maar uiteindelijk was het toch 'The Iceman' die wist te winnen.

Gerwyn Price gold voorafgaand aan het WK Darts al als een van de topfavorieten voor de titel. 'The Iceman' had bovendien tegen Mervyn King ook al aangetoond weer in vorm te zijn en dat trok hij ook door in zijn pot tegen Daryl Gurney. De eerste set pakte hij al met 3-1 en in de tweede set kreeg 'SuperChin' helemaal geen kans. Een 3-0 was het gevolg en even dreigde een flinke afstraffing voor de Noord-Ier.

Gespeeld was de wedstrijd echter nog niet. Gurney begon aanmerkelijk beter te gooien, terwijl Price steeds vaker slordige beurten kende. Twee sets later stond de stand weer gelijk en het momentum leek bij 'Superchin' te liggen.

Dubbels blijven problemen geven

Gurney kende scorend een uitstekende wedstrijd, maar had met regelmaat problemen om de dubbel te raken. In de vijfde set kreeg hij in iedere leg pijlen om de leg te pakken, maar hij zag de set toch naar Price gaan. Illustratief was de vierde leg waarbij de Noord-Ier vijf pijlen miste op dubbel 16, waarna 'The Iceman' 143 uitgooide. Het zorgde voor veel frustratie bij Gurney.

In de zesde set was uiteindelijk een vijfde leg nodig om tot de setwinst te komen. De leg was een samenvatting van de hele wedstrijd. Price leek er van door te gaan, maar zag Gurney na een zwakke beurt voorbij komen. De nummer elf van de PDC Order of Merit miste vervolgens de dubbel om de stand qua sets weer gelijk te trekken. Ondanks dat Price vervolgens nog een afzwaaier had, trok hij de leg met een bekende 'grote mannen finish' naar zich toe.

It ain't over till the fat lady sings

Voor Gurney was het doel vervolgens duidelijk. Om nog kans te maken op een plek in de halve finale moest hij drie sets op rij zien te winnen. Ondanks dat de Noord-Ier duidelijk liet zien dat het verlies van de zesde set hard aan kwam, had hij het zeker nog niet opgegeven. Ook mede omdat Price juist een heel zwakke set kende, werd de stand 4-3 en was de eerste van drie sets binnen voor 'Super Chin'.

De achtste set leek direct te beginnen met een break, maar omdat 'The Iceman' vijf pijlen op de dubbel miste kon Gurney zijn leg toch houden. De Noord-Ier wist bovendien in de leg daarna wel een break te plaatsen. Een uitstekende leg later betekende de zesde legwinst op rij. De stand in sets werd gelijk en een negende set moest dus voor de beslissing zorgen.

Ook daarin leek Gurney op weg naar de voorsprong, maar door een 107-finish wist Price een break te voorkomen. 'SuperChin' trok de stand met een finish van 130 weer gelijk. Ook twee legs later was het nog altijd gelijk, zodat een beslissende leg voor de winnaar moest zorgen. Een zenuwachtige leg was het gevolg, maar Price wist deze toch naar zich toe te trekken en mag zich gaan opmaken voor een halve finale tegen Stephen Bunting.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter WK Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore