WK Darts

Van Duijvenbode niet opgewassen tegen Anderson

01 januari 2021 16:24 Aangepast: 01 januari 2021 18:45
Dirk van Duijvenbode Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Het is Dirk van Duijvenbode niet gelukt om de halve finale te bereiken van het WK Darts 2021. In de kwartfinale speelde de Nederlander tegen een weergaloze Gary Anderson. De Schot won de partij met maar liefst 5-1.

Gelijk in de eerste set kregen we te zien dat Van Duijvenbode wel degelijk in een goede vorm verkeert. In de eerste set, die Anderson mocht beginnen, wist ‘Aubergenius’ drie 14-darters te produceren en pakte daarmee ook direct de set af met 3-1. ‘The Flying Scotsman’ kon dus direct aan de bak. Anderson, niet voor niets tweevoudig wereldkampioen, bleef rustig en het lukte hem om hetzelfde te doen als Van Duijvenbode. De Schot schakelde een tandje bij, wist meteen een break te plaatsen en kon daarna de set afpakken van de Nederlander: 1-1.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

IJzersterke Bunting verpest verjaardagsfeestje van Ratajski

Anderson toont zijn klasse

Door de setwinst kreeg de nummer dertien van de wereld het op zijn heupen. Met de tweede set meegerekend won de Schot maar liefst acht legs op rij en daarmee stond het binnen de kortste keren 3-1 in sets voor de man uit Burnham-on-Sea. Helaas had Van Duijvenbode geen antwoord op het goede spel van Anderson. ‘Aubergenius’ kreeg hier en daar nog wel een kansje, maar deze werd niet benut.

Ook in de vijfde set ging Anderson onverstoorbaar verder. Eerst hield de 50-jarige Anderson zijn eigen leg en daarna deelde hij een harde tik uit door een break te plaatsen met een 131-finish terwijl Van Duijvenbode klaar stond op dubbel 20. Die tik kwam heel hard aan bij onze landgenoot, maar ondanks dat wist Van Duijvenbode toch een einde te maken aan een lange reeks van legs die Anderson winnend wist af te sluiten. Van Duijvenbode, woonachtig in ’s-Gravenzande, leek er nog een beslissende leg uit te kunnen slepen. Anderson miste eindelijk eens wat dubbels, maar de Nederlander slaagde er niet in om een tikje terug uit te delen en zo ging de set opnieuw naar Anderson: 4-1.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Slecht begin breekt Van der Voort op tegen Gurney

Niets is onmogelijk…

Het WK zou het WK niet zijn als er geen wedstrijden zijn gespeeld die gewonnen worden door een onmogelijke achterstand weg te werken. Een voorbeeld was de fabelachtige wedstrijd tussen Michael van Gerwen en Joe Cullen. Het zou voor Van Duijvenbode een enorme stunt zijn geweest wanneer hij deze achterstand nog wist om te buigen, maar het zat er simpelweg niet in. Anderson bleef heel geconcentreerd gooien en wist meteen weer te breaken in set zes. Van Duijvenbode kon de overwinning van Anderson nog even uitstellen door nog twee legs op rij te winnen, maar Anderson liet zich niet van de wijs brengen en won de wedstrijd met 5-1 in sets. 

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter WK Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore