WK Darts

IJzersterke Bunting verpest verjaardagsfeestje van Ratajski

01 januari 2021 14:53 Aangepast: 01 januari 2021 16:49
Stephen Bunting Beeld © Lawrence Lustig/PDC

De eerste kwartfinale van het WK Darts 2021 ging tussen nummer 15 van de wereld Krzysztof Ratajski en de nummer 26 van de wereld Stephen Bunting. Na een mooi gevecht was het Stephen Bunting die als eerste de halve finale weet te bereiken. Hij won met 5-3.

Bunting goed van start

Aan het begin van de wedstrijd was het Ratajski die meteen de toon leek te zetten. ‘The Polish Eagle’ wist direct een break te plaatsen met een 104-finish. Daarna miste Ratajski behoorlijk wat dubbels en zo kon Bunting redelijk eenvoudig zijn eigen set houden. Dat was een fijne opsteker voor de BDO wereldkampioen van 2014. Zijn zelfvertrouwen nam alleen maar toe en ‘The Bullet’ pakte met 3-0 de set af van Ratajski. Dit deed hij onder andere door een knappe finish van 127 te gooien.

In set drie leek Ratajski wakker te zijn geschud. De Pool wist weer meteen een break te plaatsen, maar het lukte hem niet om die break te verzilveren. Bunting nam de voorsprong weer terug, Ratajski won daarna eindelijk een leg die hij begonnen was, maar opnieuw ging de Engelsman er met de set vandoor: 3-0.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Price maakt geen fout tegen King, Chisnall verslaat Van den Bergh

Druk op Ratajski helpt hem niet

Ratajski moest set vier, zijn eigen set, toch echt gaan winnen om nog zicht te kunnen houden op de halve finale. De 44-jarige Ratajski ging goed van start en kwam 2-0 voor. Daarna leken de zenuwen toch weer toe te slaan, want Bunting mocht terugkomen tot 2-2 en kreeg zelfs nog een kans om de wedstrijd bijna te beslissen. Bunting miste de dubbel zestien en zo kon Ratajski eindelijk zijn eerste set winnen en dat was voor de Pool toch wel een enorme opluchting.

Voor Ratajski leek dit het kantelpunt om terug te komen in de wedstrijd. Bunting liet in de vijfde set voor het eerst wat kansen liggen en opnieuw nam Ratajski een 2-0 voorsprong. Helaas voor Ratajski wist de man uit St. Helens zich op tijd te herpakken en sleepte er via een 170-finish een beslissende leg uit. Die leg werd gewonnen door Bunting en zo was de overwinning niet ver weg meer voor de 35-jarige Bunting: 4-1.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Duijvenbode via beslissende leg naar kwartfinale WK

Ratajski geeft zich niet zomaar over

Set nummer zes ging vrij eenvoudig naar Ratajski met 3-1, maar dat was voor Bunting nog weinig reden tot paniek. ‘The Bullet’ mocht bovendien zelf beginnen aan set zeven. Daarin nam de Engelsman direct de voorsprong door middel van een 11-darter. De leg erna had Bunting meerdere kansen om Ratajski te breaken en op matchpoint te komen, maar dit liet de Engelsman na. ‘The Polish Eagle’ gooide een hele knappe 124-finish op het moment dat hij het echt nodig had en won daarna ook de zevende set. Zo was de spanning weer volledig terug: 4-3.

Er was wat verwarring op het podium, maar voordat er begonnen werd aan set acht was er toch nog een korte pauze. Die pauze kwam voor Ratajski toch eigenlijk wel op een vervelend moment. Bunting kwam namelijk het best uit deze pauze en wist de Pool direct te breaken. Daarna hield Bunting zijn eigen leg en dat was de genadeklap voor de jarige Ratajski. ‘The Bullet’ mocht aanleggen vanaf 76 en kreeg één matchdart. Die was meteen raak en Bunting staat daarmee voor het eerst in zijn carrière in de halve finale van het PDC WK Darts.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter WK Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore