WK Darts

Price maakt geen fout tegen King, Chisnall verslaat Van den Bergh

30 december 2020 23:42 Aangepast: 31 december 2020 00:53

Gerwyn Price is nog in de race voor zijn eerste wereldtitel. De huidige nummer drie van de wereld won in de vierde ronde met 4-1 van Mervyn King. In de kwartfinale gaat hij spelen tegen Daryl Gurney.

'The Iceman' ging ijzersterk van start en won de openingsset dankzij onder andere een 82 en 148 finish. In het tweede bedrijf gingen de eerste vier legs met de darts mee, waarna King verrassend wist te breaken via dubbel 4. 

In de derde set behield King zijn eigen leg via een 106 finish, maar hij kon niet voorkomen dat Price in de derde leg alsnog wist te breaken. Via dubbel 4 kwam de Welshmen uiteindelijk op een 2-1 voorsprong in sets. Ook de resterende twee sets gingen, mede door veel gemiste dubbels van King, de kant op van 'The Iceman', waardoor hij op Nieuwjaarsdag terug mag keren in Alexandra Palace.

Chisnall voor derde keer naar kwartfinale

Dave Chisnall is de laatste kwartfinalist van het WK Darts. De 40-jarige Engelsman wist op knappe wijze met 4-2 te winnen van Dimitri van den Bergh, dit in het afgelopen jaar in grote vorm verkeerde. 

'Chizzy' begon goed aan zijn partij en wist via een 144 finish de eerste set te winnen. Ook de tweede en derde set gingen de kant op van de nummer acht van de wereld. In het vierde bedrijf krikte Van den Bergh zijn niveau omhoog en met een gemiddelde van ruim 117 werd deze met 3-0 gewonnen. Dankzij twee breaks ging ook de vijfde set de kant op van de Belg, waardoor de spanning terugkeerde in de wedstrijd.

Toch slaagde Van den Bergh er niet in om een beslissende set af te dwingen. Bij een 1-1 stand miste 'The Dreammaker' namelijk zes pijlen op de dubbel, waarna Chisnall via dubbel 2 de beslissende break pakte. Vervolgens maakte de Engelsman het via een mooie 102 finish af.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter WK Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore