WK Darts

Ratajski stuurt Wright-beul Clemens na bizar slot naar huis

29 december 2020 21:52 Aangepast: 30 december 2020 00:21
Krzysztof Ratajski Beeld © Getty Images

Gabriel Clemens heeft zijn stunt tegen Peter Wright geen vervolg kunnen geven. De Duitser was niet opgewassen tegen Krzysztof Ratajski. De Pool had tien matchdarts nodig om Clemens het zwijgen op te leggen.

De wedstrijd gaat in het begin gelijk op. De Pool is scorend beter, maar laat het liggen op de dubbels. Clemens krijgt een mogelijkheid om de eerste set van de Pool af te snoepen, maar mist een 110-finish. Ratajski komt terug aan de oche en raakt tops. De tweede set is een eenvoudige prooi voor de Duitser: 1-1.

Het blijft hard werk op het podium van het Alexandra Palace. Beide spelers krijgen kansen om het initiatief in de partij naar zich toe te trekken. Clemens mist een 150-finish, Ratajski miste meerdere keren een handje vol pijlen op de dubbel.

Bij een 3-2 stand in het voordeel van Ratajski voert de ‘The Polish Eagle’ de druk op. In de vijfde leg van de zesde set staan beide spelers op 72. De Duitser moet de leg pakken om in het toernooi te blijven. ‘The German Giant’ komt als eerst aan de oche en vindt met zijn laatste dart dubbel zes om een beslissende set te forceren.

In de beslissende set krijgt Ratajski in de vierde leg de kans om de partij over de streep te trekken. De man uit Polen staat na drie beurten op 52, maar mist twee pijlen op dubbel zestien. Clemens houdt het hoofd wel cool en maakt 2-2. In de decider pakt ‘The Polish Eagle’ een voorsprong, maar laat hij zeven matchdarts onbenut. Clemens is geen meester over de spanning en verkwanselt ook zeven pijlen. Uiteindelijk is het de Pool die zijn tiende matchdart benut door dubbel één raak te gooien.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore