WK Darts

Lowe stuurt Smith naar huis, Chisnall faalt niet

23 december 2020 23:16 Aangepast: 24 december 2020 00:19
Michael Smith Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Michael Smith gaat een vervelende kerst tegemoet. De finalist van twee jaar geleden was niet opgewassen tegen Jason Lowe, de nummer 80 van de wereld. Dave Chisnall was eerder op de avond te sterk voor Keegan Brown.

Michael Smith mag de wedstrijd beginnen, maar het is Jason Lowe die met de eerste set aan de haal gaat. De debutant scoort als een beest en pakt de eerste set met 3-0.

Lowe blijft stoïcijns op het podium en is de man die de lakens uitdeelt. De Engelsman staat inmiddels op een gemiddelde van 100 en gunt zijn opponent geen dart op een dubbel in de tweede set. Smith is geen schim van zichzelf en weet in de eerste zes legs geen maximale score te vinden.

In de derde set toont Smith karakter. Met Lowe op 28 om de wedstrijd in het slot te gooien, checkt de nummer vier van de plaatsingslijst 73 om de set op te eisen: 2-1.

Het blijkt slechts uitstel van executie te zijn. Lowe noteert een veertien en dertiendarter om op 2-0 te komen in de vierde set. De Engelsman mag vervolgens beginnen aan de derde leg en stuurt met een 101-finish de runner-up van twee jaar geleden naar huis.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Lege zaal was voordeel voor Lowe: 'Ik was zo relaxed'

Chisnall trotseert Bown

Dave Chisnall heeft zich verzekerd van een langer verblijf op het WK. ‘Chizzy’ speelde niet groots, maar had aan een gemiddelde van 97 genoeg om Keegan Brown te trotseren.

De wedstrijd gaat gelijk op in het begin. Chisnall krijgt als eerst een klein kansje, maar de nummer acht van de wereld verzaakt 84 uit te gooien om de eerste set van zijn tegenstander af te snoepen. ‘Chizzy’ is scorend beter, maar kan niet voorkomen dat Brown een kans krijgt om 2-0 voor te komen. Echter mist ‘The Needle’ een 112-finish en mag Chisnall terugkomen aan de oche om gelijk te maken: 1-1.

In de derde set maakt Brown een fout. ‘The Needle’ mist een handje vol pijlen op de dubbel en Chisnall weet de voormalig wereldkampioen bij de jeugd te breaken. ‘Chizzy’ verzilvert de break middels een 144-finish om even later zijn eigen set ook te houden: 3-1.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info

Toernooicenter WK Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore