WK Darts

Van Duijvenbode na thriller voorbij voormalig wereldkampioen Cross

22 december 2020 22:24 Aangepast: 23 december 2020 01:21
Dirk van Duijvenbode Beeld © Getty Images

Dirk van Duijvenbode staat in de derde ronde van het WK Darts. 'Titan' was in een fantastische wedstrijd te sterk voor Rob Cross, de wereldkampioen van 2018. Het werd 3-2 voor de huidige nummer 43 van de wereld.

In de openingsset gingen de eerste drie legs met de darts mee, waarna Cross de eerste was die een break wist te forceren. Na de onderbreking viel het niveau van Cross ver terug, terwijl Van Duijvenbode scorend sterk bleef spelen. Het leverde hem met 3-0 in legs de tweede set op. 

In het derde bedrijf creëerde de 28-jarige Nederlander zijn eerste mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Kansen op de break waren in de eerste en derde leg niet aan hem besteed. De set mondde uiteindelijk uit in een beslissende leg en hierin was Cross de betere.

Ondanks de gemiste kansen in de voorgaande set speelde Van Duijvenbode een ijzersterke vierde bedrijf, waardoor een vijfde set voor de beslissing moest zorgen. Hierin wisten de twee heren elkaar tot het uiterste te drijven. Het duel mondde uit in een sudden-death leg, waarin Van Duijvenbode een prachtige twaalf darter wist te gooien.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter WK Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore