WK Darts

Baggish stunt tegen Lewis, Whitlock ontdoet zich van Labanauskas

22 december 2020 17:17 Aangepast: 22 december 2020 18:23
Adrian Lewis Beeld © Getty Images

Danny Baggish heeft voor een sensatie gezorgd op het WK. De Amerikaan stuntte tegen Adrian Lewis en won met 3-1. Eerder op de middag moest Whitlock alle zeilen bijzetten om Darius Labanauskas te trotseren.

Tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis begint de wedstrijd slecht. Lewis krijgt in de eerste set in iedere leg darts om de leg te pakken, maar ziet iedere keer zijn Amerikaanse opponent als eerst de dubbel gooien. ‘Jackpot’ moet aan de bak om 1-1 te maken en krijgt in de tweede set meerdere kansen om het initiatief te pakken, maar wederom mist de tweevoudig wereldkampioen op de dubbel. Lewis is mentaal aangeslagen en ziet tot zijn grote schrik ook nog eens hoe Baggish 79 checkt om er 2-0 van te maken.

Met een finishpercentage van slechts 6% begint Lewis aan het restant van de wedstrijd. Met zijn rug tegen de muur produceert hij een knappe 84 en 127-finish om zijn jacht op de wereldtitel in leven te houden: 2-1.

De Engelsman stoomt door en gooit een elfdarter om zo het initiatief in de vierde set te pakken. Baggish vecht zich mede dankzij een 170-finish terug in de set. Lewis lijkt op weg naar een 2-2 stand, maar maakt een cruciale fout. Met Baggish op 216 probeert de Engelsman 170 uit te gooien in plaats van weg te zetten. Lewis mist de bull’s eye en komt in zijn volgende beurt een dart te kort voor de dubbel. De Amerikaan komt terug aan de oche en finisht 91. Baggish mag de laatste leg beginnen en komt niet meer in gevaar: 3-1.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Baggish kan even lachen in zware fase: 'Moeder verloren en broer ligt op IC'

Whitlock ontdoet zich van Labanauskas

Voor Simon Whitlock is zijn eerste wedstrijd op het WK alles behalve een walk in the park. De voormalig runner-up kent een lastige middag tegen Darius Labanauskas. In de openingsfase zijn beide heren aan elkaar gewaagd. De man uit Litouwen eist de eerste set met 3-1 op door onder andere 104 en 115 te finishen. Na de eerste onderbreking maakt de Australiër gelijk. Whitlock heerst in de eigen legs en gooit tussendoor ook nog even 120 uit.

Het momentum ligt bij Whitlock. ‘The Wizzard’ is scorend de betere en rijgt de beurten met twee triples aaneen. Labanauskas weet in eerste instantie de breakachterstand nog te voorkomen door 104 uit gooien, maar moet uiteindelijk toch toezien hoe Whitlock de set pakt. De Australiër mag aan de vierde set beginnen, maar het is ‘Lucky D’ die 2-0 voorkomt in de set. Whitlock weet via een 80 en 84-finish de stand gelijk te trekken, maar ziet Labanauskas in de decider 164 van het bord poetsen: 2-2.

In de beslissende set stelt Whitlock orde op zaken. ‘The Wizzard’ noteert een tiendarter om zijn tegenstander te breaken en geeft het initiatief niet meer uit handen. Gesterkt door tien maximale scores legt hij Labanauskas uiteindelijk met 3-2 over de knie.

Grillige Cullen gunt Jones geen set

Joe Cullen heeft zich vrij eenvoudig geplaatst voor de derde ronde. ‘The Rockstar’ heeft weinig moeite met veteraan Wayne Jones en stuurt de ‘The Wanderer’ met 3-0 naar huis. Cullen deelt direct een tik uit door de set van Jones met 3-0 te pakken. ‘The Rockstar’ is scorend niet subliem, maar finisht als een koning. De tweede set lijkt ook met 3-0 naar Cullen te gaan, maar de nummer zestien van de Order of Merit mist drie darts op de dubbel. Jones komt langszij, maar legt het in de vijfde leg van de tweede set alsnog af tegen Cullen.

In de derde set trekt Cullen de teugels aan door scorend een hogere versnelling te vinden. Echter mist de man uit Bradford her en der ook een dubbel waardoor Jones mag blijven hopen. ‘The Rockstar’ breakt zijn opponent in de derde leg door zijn zesde dart op de dubbel te benutten om de wedstrijd een leg later via een 68-finish over de streep te trekken.

Dolan klopt Foulkes

Brendan Dolan mag zich gaan opmaken voor een treffen met Gerwyn Price. De nummer 30 van de wereld is in een matige partij met 3-1 te sterk voor Edward Foulkes. De eerste set is een prooi voor ‘The History Maker’. De Noord-Ier is scorend oppermachtig en mede dankzij een 105-finish gunt hij zijn tegenstander geen pijl op de dubbel.

Na de eerste onderbreking komt de klad erin bij Dolan. De man uit Noord-Ierland is scorend stukken minder en Foulkes trekt de stand gelijk. De Japanner krijgt zelfs een kans op een 2-1 voorsprong, maar een 72-finish wordt gemist. Dolan komt terug aan de oche en raakt dubbel vier. In de vierde set gooit Dolan nog meer zout in de wonden van Foulkes. ‘The History Maker’ breakt door 88 te finishen om in het restant geen leg meer af te geven.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info

Toernooicenter WK Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore