Players Championship Finals

Van Gerwen beëindigt titeldroogte met winst Players Championship Finals

29 november 2020 23:17 Aangepast: 01 december 2020 20:08
Michael van Gerwen Beeld © PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen heeft weer een grote titel aan zijn prijzenkast toegevoegd. De Nederlander, die met de UK Open begin maart zijn laatste major won, was in de finale van de Players Championship Finals met 11-10 te sterk voor Mervyn King. Van Gerwen heeft nu zes van de laatste acht edities van het toernooi gewonnen.

Het regent mooie finishes in de openingsfase van de finale. King gooit 115 van het bord om de Nederlander te breaken en verzilvert deze breakvoorsprong dankzij een 107-finish. Voor de eerste pauze doet Van Gerwen ook een duit in het zakje. De nummer één van de wereld produceert een 146 checkout om zo in het kielzog te blijven van ‘The King’.

Voorsprong

Na de pauze vindt Van Gerwen scorend een hogere versnelling. De nummer één van de wereld maakt gelijk door 94 te finishen om even later 4-3 voor te komen dankzij een dertiendarter. De Nederlander dendert door, maar vier darts voor een 5-3 voorsprong zijn niet aan onze landgenoot besteed. King profiteert en maakt gelijk. Twee legs later slaat de Groene Sloopkogel wel toe. In de leg van de Engelsman poetst de man uit Vlijmen 160 van het bord om op 6-4 te komen.

Comeback King

King toont karakter na de tweede onderbreking en checkt 81. De Engelsman staat in de twaalfde leg op tops te wachten om de stand gelijk te trekken, maar het is Van Gerwen die Shanghai 20 gooit: 7-5. King buigt niet en slaat even later wel toe. De veteraan is scorend beter en pakt twee legs op rij: 7-7.

Van Gerwen lijkt in de zestiende leg de definitieve klap uit te delen. King staat te wachten op 60 om 8-8 te maken, maar de Nederlander levert een kunststukje af door 135 te finishen via bull’s eye. ‘MVG’ krijgt zelfs drie darts om op 10-7 te komen, maar faalt. King komt terug aan de oche en laat een 126-finish verdwijnen om een leg later een dertiendarter te noteren: 9-9.

Decider

Een beslissende leg dient het pleit tussen beide kemphanen te beslechten. Beide heren komen matig uit de startblokken. Van Gerwen vindt als eerste twee triples in een beurt en staat na vier beurten op 48. De eerste drie matchdarts gaan mis, maar de vierde is raak!

Door deze overwinning wint Michael van Gerwen voor de zesde maal de Players Championship Finals. Eerder op de avond was de man uit Vlijmen met 11-8 te sterk voor Gerwyn Price.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore