Players Championship Finals

Van Gerwen deelt tik uit aan Price in aanloop naar WK

29 november 2020 21:55 Aangepast: 29 november 2020 23:00
Michael van Gerwen Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen staat ten koste van Gerwyn Price in de finale van de Players Championship Finals. De Nederlander won in de halve finale met 11-8 van de Welshman.

Een heerlijke wedstrijd ontvouwt zich op het podium in Coventry. Beide spelers staan te scoren als een koning. Het is de Welshman die in eerste instantie het initiatief in de partij opeist. ‘The Iceman’ checkt 104 in de leg van de Nederlander om 2-0 voor te komen. Voor de eerste onderbreking doet onze landgenoot iets terug. Price mist een 93-finish op bull’s eye en Van Gerwen profiteert dankzij dubbel zestien: 3-2.

Het niveau blijft hoog na de eerste onderbreking. Van Gerwen, 107 gemiddeld, en Price, 103 gemiddeld, maken er een spektakelstuk van. De Nederlander profiteert van drie missers op de dubbel van zijn tegenstander en komt tegen de darts in 5-4 voor. De Welshman laat zich niet uit het veld slaan en trekt mede dankzij een 180’er de stand direct gelijk.

Bij een stand van 6-5 voor Price krijgt ‘The Iceman’ meerdere darts om de Nederlander te breaken, maar deze kansen worden gemist. De Nederlander heeft steeds meer moeite om grote scores te vinden en in de veertiende leg is het wel raak voor Price. Van Gerwen staat na vijf beurten nog op 186 en de Welshman gooit dubbel twaalf raak: 8-6.

Ommekeer

Van Gerwen moet aan de bak en krijgt direct een kans. Price mist twee darts om op 9-6 te komen en ziet de Nederlander 8-7 maken door dubbel tien raak te gooien. De nummer één van de wereld pakt door en trekt de stand even later volledig gelijk door 88 van het bord te smijten.

Price valt stil en kan scorend geen vuist meer maken. Van Gerwen komt dankzij een veertiendarter 9-8 voor. Price is gebroken en het lukt de man uit Wales niet meer om het de Nederlander lastig te maken. Door deze overwinning treft Michael van Gerwen de Engelsman Mervyn King in de finale. King was eerder op de avond te sterk voor Peter Wright.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore