Players Championship Finals

King bereikt eerste grote finale sinds 2014 na ruime zege op Wright

29 november 2020 20:47 Aangepast: 29 november 2020 22:07
Mervyn King Beeld © PDC/Lawrence Lustig

Mervyn King staat in de finale van de Players Championship Finals. De 54-jarige Engelsman was veel te sterk voor Peter Wright, die niet lekker in zijn vel zat: 11-4.

De Engelsman slaat in de eerste minisessie een flink gat. Wright vindt amper een triple in de openingsfase en King profiteert. De Engelsman komt zonder groots te spelen 4-0 voor. Wright, slechts 75 gemiddeld, krijgt voor de eerste pauze een kans om op het scorebord te komen, maar een 96-finish is niet aan de wereldkampioen besteed. King mag terugkomen aan de oche en raakt dubbel zestien voor een 5-0 voorsprong.

Bij een stand van 6-0 pakt Wright zijn eerste leg. De Schot komt middels een vijftiendarter op het scorebord. Voor de tweede onderbreking krijgt ‘Snakebite’ de mogelijkheid om enigszins terug te komen in de partij. King is na vijf beurten niet uit en de kleurrijke Schot mag aanleggen voor tops om er 7-3 van te maken. Wright verzaakt King te breaken en ziet de Engelsman via dubbel vier 8-2 maken.

Gaandeweg de wedstrijd begint ook King moeite te krijgen om de triples en dubbels te vinden. Wright sluit aan en verkleint het gat tot 8-4. De halve finale begint steeds meer op een worstelpartij te lijken en het niveau is soms ver te zoeken.

Ondanks de kleine opmars van Wright laat King zich niet van de wijs brengen. Mede dankzij een nette dertiendarter komt de Engelsman 10-4 voor. Een leg later stelt ‘The King’ een plek in de finale veilig door dubbel zestien raak te gooien.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Players Championship Finals

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore