Players Championship Finals

IJzersterke Van Gerwen verslaat Van Duijvenbode na prachtig duel

29 november 2020 17:29 Aangepast: 29 november 2020 18:58
Michael van Gerwen Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen staat in de halve finale van de Players Championship Finals. De Brabander was in de kwartfinale te sterk voor Dirk van Duijvenbode en won dankzij een gemiddelde van 110,01 met 10-5.

Voorafgaand aan de laatste wedstrijd van de zondagmiddagsessie stond het al vast dat er een Nederlandse halvefinalist zou komen op het toernooi dat dit jaar wordt gespeeld in Coventry. In de kwartfinales lootten namelijk twee landgenoten elkaar: vijfvoudig toernooiwinnaar Van Gerwen tegen de verliezend finalist op de World Grand Prix 2020 Van Duijvenbode. Hoewel de nummer één van de wereld natuurlijk de favoriet was in deze partij, was het zeker geen uitgemaakte zaak. Van Duijvenbode zette zaterdag in de derde ronde – in tegenstelling tot ‘MvG’ – een wereldpartij neer tegen Luke Woodhouse.

Van Gerwen poetst vroege achterstand snel weg

De in het appeltjesgroen gehulde Vlijmenaar mocht beginnen aan de wedstrijd. Maar liefst zes pijlen miste hij om die eerste leg binnen te halen, en dus was het ‘Aubergenius’ die met de eerste voorsprong aan de haal ging. De kale sloopkogel sloeg echter gauw terug met een 88-finish om de 1-1 te maken. In de derde leg miste hij dan echter weer drie pijlen voor tops, waardoor Van Duijvenbode nog maar eens een greep deed naar pole position. Nu werd de break wel met twee pijltjes verzilverd vanaf 70. Zo ging ‘DvD’ met een 3-2 voordeel de rust in.

Voorlopig volgde break op break in deze wedstrijd. De zesde leg ging tegen de darts in naar ‘Mighty Mike’, en met een 65-uitgooi nam hij dan ook voor het eerst de leiding: 4-3. De Brabander stond nu rond de 110 gemiddeld te gooien en zijn landgenoot kon alleen maar in de achtervolging. Maar de achterstand werd groter. Hoewel ook de ’s Gravezandenaar een moyenne van boven de honderd stond te gooien, stond hij toch 4-6 achter ten tijde van de tweede onderbreking.

‘Aubergenius’ weet het gat niet te dichten

De drievoudig wereldkampioen was niet meer bij te benen. Van Duijvenbode had een 116-finish nodig om zijn eigen leg te behouden maar het tij was niet meer te keren. Van Gerwen walste maar door en was niet van zins zich te laten tegenhouden. Geheel in stijl knalde hij ook nog 148 van het bord om met 10-5 af te rekenen met zijn landgenoot. Zo staat voor de eerste keer sinds lange tijd de top-3 van de wereld in de halve finale van een major. Peter Wright en Gerwyn Price plaatsten zich eerder op de middag.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Players Championship Finals

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore