Players Championship Finals

Van Gerwen wint Nederlandse clash van De Zwaan

28 november 2020 23:34 Aangepast: 29 november 2020 00:03
Michael van Gerwen Beeld © PDC

Michael van Gerwen heeft ten koste van Jeffrey de Zwaan de kwartfinale van de Players Championship Finals bereikt. De Brabander won met 10-7.

De eerste sessie was duidelijk in het voordeel van ‘Mighty Mike’. In een hoog tempo liep de man uit Vlijmen uit naar een voorsprong van 4-1. Een korte onderbreking kwam voor De Zwaan als geroepen.

Die pauze leek ‘The Black Cobra’ geholpen te hebben, want hij won meteen zijn eigen leg en kon daarna op sublieme wijze breaken door een 142-finish te gooien terwijl Van Gerwen stond te wachten op D20. De Zwaan had daarna nog de kans om gelijk te maken, maar verprutste die kans. Van Gerwen kon dus terug breaken, wist daarna die break te verzilveren en ging vervolgens met twee breaks voorsprong de tweede pauze in: 7-3.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Duijvenbode overklast Woodhouse met ijzersterk spel

Er moest dus wel een wonder gebeuren wilde De Zwaan nog door gaan naar de kwartfinales. Zeker nadat Van Gerwen, gelijk na de thee, opnieuw zijn eigen leg wist te houden. Van een stunt kon niet gesproken worden, maar De Zwaan deed er alles aan om het nog spannend te houden en won drie legs op rij. Van Gerwen wist echter goed om te gaan met de druk, bleef rustig in de laatste paar legs en kon de wedstrijd uiteindelijk met de vierde matchdart beslissen.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Players Championship Finals

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore