Players Championship Finals

Geen verrassingen in achtste finales, Wright heeft het zwaar

28 november 2020 23:01 Aangepast: 28 november 2020 23:08
Michael Smith Beeld © Lawrence Lustig/PDC

In de achtste finales zijn er geen grote verrassingen terug te vinden op de Players Championship Finals. Onder andere Price en King zijn doorgedrongen tot de kwartfinales. Daarnaast weet Smith nu wel te winnen van De Sousa en komt Peter Wright met de schrik vrij.

Smith neemt direct revanche, Cullen wint spannend gevecht

De wedstrijden tussen Michael Smith en Jose de Sousa zorgen altijd wel voor spektakel en dat gebeurde nu ook weer. Het begin ging vrij gelijkop tot 3-3, maar na twee 12-darters op rij had ‘The Special One’ toch een break voorsprong te pakken en wist die break ook te verzilveren. Na de tweede onderbreking vocht ‘Bully Boy’ terug, kwam weer op gelijke hoogte en bezorgde De Sousa zelfs zijn eerste achterstand. Die achterstand wist de winnaar van de Grand Slam of Darts niet meer om te buigen en zag de Engelsman de wedstrijd uitgooien via bullseye en dubbel 16: 10-7.

Joe Cullen heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinale door te winnen van Ian White. White speelde eerder op de dag een zeer sterkte wedstrijd, maar ‘Diamond’ verloor vijf legs op rij van ‘The Rockstar’ nadat hij zelf de eerste won. Cullen leek hier zelf ook van te schrikken en leverde op zijn beurt ook vijf legs in. White leek het initiatief te houden en nam weer een break voorsprong, maar met een laatste eindsprint wist Cullen de wedstrijd in het slot te gooien: 10-8.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Titelfavorieten houden stand: onder andere Price, Wright en Smith door

Price wat laat op gang, Heta beter dan Ross Smith

Gerwyn Price, nummer 3 van de wereld, heeft zich geplaatst voor de kwartfinale ten koste van Luke Humphries. ‘Cool Hand Luke’ was begonnen aan de eerste sessie waarin alle legs met de darts mee zijn gegaan. Na de eerste pauze was het ‘The Iceman’ die als eerste kon breaken en die break ook verzilverde. De Engelsman kon echter gelijk terug breaken en bleef lang in de nek hijgen van Price tot aan de 5-6. De man uit Wales deed er vervolgens een tandje bij, ging beter finishen en won vijf legs op rij. In die laatste vijf legs produceerde Price twee finishes op de bullseye, van 130 en 121, maar had zeven matchdarts nodig om uiteindelijk te winnen: 10-6.

Waar we eerder zagen dat Michael Smith zich wel wist te plaatsen voor de kwarfinale, lukte het Ross Smith niet om dat te doen. ‘Smudger’ moest namelijk zijn meerdere erkennen in de Australiër Damon Heta. Het duel tussen beide mannen begon veelbelovend met twee breaks op rij, maar het werd pas echt interessant na tien legs. Daar nam ‘The Heat’ een break voorsprong om even later een tweede break voorsprong te plaatsen. Smith wist nog een break terug te pakken, maar kon de achterstand niet goedmaken. Het werd 10-7 in het voordeel van Heta.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Gerwen komt goed weg tegen Clayton, ook De Zwaan en Van Duijvenbode door

Wright ontsnapt tegen Rydz, King onbedreigd door

‘Snakebite’ Peter Wright zal opgelucht ademhalen. In zijn partij tegen de 22-jarige Callan Rydz had de huidige wereldkampioen het erg lastig en een beslissende leg moest bepalen wie er als winnaar van het podium mocht stappen. De Schot won de eerste sessie vrij eenvoudig, maar zag de jonge Engelsman toch terugkomen. Dat bracht Wright aan het twijfelen en hij wisselde zelfs een aantal keer van pijlen tijdens de wedstrijd. Bij een stand van 8-7 wist Wright te breaken en dat leek genoeg voor de overwinning. Niets was minder waar, want met een knappe 167-finish hield ‘The Riot’ zichzelf in leven. Daarna pakte hij nog zijn eigen leg, maar in de allesbeslissende leg trok Rydz aan het kortste eind: 10-9.

Mervyn King heeft zich ook weten te plaatsen voor de kwartfinales. Vanmiddag schakelde hij Danny Noppert al uit en nu werd de Tsjech Karel Sedlacek aan de zegekar gebonden. ‘The King’ wist in het begin al het verschil te maken. De Engelsman liep namelijk snel uit naar een voorsprong van 6-1. Dat verschil was veel te groot voor Sedlacek. ‘Evil Charlie’ wist nog een paar legs te winnen, maar kon geen bedreiging meer vormen. King won de wedstrijd uiteindelijk met 10-5.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Players Championship Finals

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore