Players Championship Finals

Van Duijvenbode overklast Woodhouse met ijzersterk spel

28 november 2020 23:00 Aangepast: 28 november 2020 23:30
Dirk van Duijvenbode Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Dirk van Duijvenbode heeft op overtuigende wijze de kwartfinale van de Players Championship Finals gehaald. De Nederlander was in de derde ronde met 10-1 te sterk voor Luke Woodhouse.

Het was geen vuiltje aan de lucht voor Van Duijvenbode, die in het zadel werd geholpen door Woodhouse. In de eerste leg miste de Engelsman twee pijlen op de dubbel om zijn eigen leg te houden, in de derde leg drie pijlen. Dankzij een 106-finish en de derde break pakte de Nederlander een 5-0 voorsprong.

Woodhouse kon in de legs van Van Duijvenbode nauwelijks druk zetten en bleef in zijn eigen leg pijlen op de dubbel missen. In de zevende leg waren het er vier, waardoor de Nederlander op 7-0 kwam en via een 124-finish op 8-0. Omdat Van Duijvenbode even de teugels liet vieren, kon Woodhouse in 17 pijlen op het scorebord komen.

Die leg gaf de Engelsman geen vertrouwen. In de tiende leg miste Van Duijvenbode maar liefst tien pijlen op de dubbel, maar mocht hij opnieuw een legwinst bijschrijven. In de elfde leg maakte Aubergenius het karwei af: 10-1.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore