Players Championship Finals

Titelfavorieten houden stand: onder andere Price, Wright en Smith door

28 november 2020 18:59 Aangepast: 28 november 2020 19:06
Peter Wright Beeld © Lawrence Lustig/PDC

De namen van de laatste zestien spelers op de Players Championship Finals 2020 zijn bekend. Onder meer Michael Smith, Gerwyn Price en Peter Wright overleefden een lange zaterdagmiddagsessie.

White door, Aspinall verrassend onderuit

De eerste tweederondepartij ging tussen Ian ‘Diamond’ White en ‘German Giant’ Gabriel Clemens. De heren dienden een smakelijk voorgerecht op met deze kwalitatief hoogstaande partij. Door hoge finishes was het een lekker potje om naar te kijken, waarin de Engelsman als winnaar uit de bus kwam. Hij plaatste een break in de vijfde leg en liep aan het slot definitief weg. Het werd 6-3.

In een Engels onderonsje nam de nummer zes van de wereld het op tegen de nummer tweeënveertig. Ross Smith trok zich niets aan van dit verschil op de ranglijst en rekende op koele wijze af met Nathan Aspinall. Hierbij werd hij dan weer wel een handje geholpen door de UK Open-kampioen van 2019, die de dubbels maar niet wist te vinden. Dat feit deed niets af aan een solide wedstrijd van ‘Smudger’: het werd de enige echte verrassing op de zaterdagmiddag.

Smith leert Anderson een lesje, Cullen kruipt langs Cross

Gary Anderson moest na een heerlijk duel het hoofd buigen voor zijn voormalige protegé Michael Smith. De kreupele Schot leek ook nu weer tijdens het gooien weinig last te hebben van zijn knieblessure want qua darten liep het best lekker. Met 4-1 ging de oude meester de rust in, maar daarna kwam de leerling in opstand. Maar liefst vijf legs op rij gingen naar de Engelsman, waardoor ‘BullyBoy’ in een solide pot met 6-4 de sterkste was.

Wederom een Engels treffen zagen we tussen Rob Cross en Joe Cullen. Hoewel beide mannen stonden te gooien op het niveau natte krant, was het de wereldkampioen van 2018 die nét iets beter presteerde. En in deze zeer matige partij was dat bíjna genoeg. In de eindfase ging het bij allebei scorend ietsjes beter lopen en leek het ‘Voltage’ te zijn die zich naar een overwinning worstelde, maar uiteindelijk was het Cullen die in de beslissende leg de winst voor Cross’ neus wist weg te kapen. 6-5 was de passende eindstand.

Price en Wright winnen met gemak

Gerwyn Price heeft dit toernooi nog niet echt het achterste van zijn tong laten zien, maar behaalde toch vrij probleemloos de derde ronde. De onderkoelde Jamie Hughes wist totaal niet de energie los te maken die ‘The Iceman’ nodig heeft om zijn topniveau te behalen. ‘Yozza’ was scorend best sterk maar benutte te weinig kansen en zo werd het toch een afgetekende overwinning voor de Welshman: 6-2.

De laatste speler die zich voor de achtste finales wist te plaatsen, was wereldkampioen Peter Wright. Tegen Simon Whitlock pakte ‘Snakebite’ een vroege voorsprong en deze liet hij niet meer gaan. ‘The Wizard’, die de afgelopen televisietoernooien een uitstekende vorm liet zien, kwam nu niet echt los. Met een 101-uitgooi voor de winst zette de Schot zijn tegenstander eenvoudig opzij: 6-1.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Players Championship Finals

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore