Players Championship Finals

Van Gerwen komt goed weg tegen Clayton, ook De Zwaan en Van Duijvenbode door

28 november 2020 17:14 Aangepast: 28 november 2020 18:04
Michael van Gerwen Beeld © Getty Images

Michael van Gerwen staat in de derde ronde van de Players Championship Finals. De Nederlander had het lastig met Jonny Clayton, maar won wel. Jeffrey de Zwaan en Dirk van Duijvenbode wisten op het tweede podium ook hun tweede ronde te winnen.

Van Gerwen nam het op tegen één helft van team Wales, dat begin november zegevierde op de World Cup of Darts. Nummer zeventien van de wereld Jonny Clayton staat de laatste tijd erg lekker te spelen en een plek in de achtste finales was voor ‘MvG’ op voorhand dan ook zeker geen kat in het bakkie.

‘The Ferret’, die in 2017 de finale bereikte van de Players Championships Finals alwaar hij verloor van Van Gerwen, mocht aan de wedstrijd beginnen. Dat voordeel was hij echter bijzonder snel kwijt: net als in de eerste ronde vloog de Vlijmenaar zeer goed uit de startblokken en zo stond hij – ondanks wat slordigheden – al snel op een 2-0 voorsprong. Een scherpe 106-finish in de vijfde leg behoedde de Welshman voor een onoverbrugbare achterstand, waardoor de nummer één van de wereld bij de onderbreking ‘slechts’ 3-2 voorstond.

Clayton liet zich niet afschudden. Een tweede break bleef uit, en de nummer zeventien op de wereldranglijst kreeg zelfs herhaaldelijk kansen om terug te breken. In de achtste leg wist hij zo’n kansje te benutten via de dubbel één: 4-4. De man in het appeltjesgroen wist de rollen niettemin snel weer om te draaien en brak terug om op matchpoint te komen. Vanaf 54 was één wedstrijdpijl genoeg: ‘Mighty Mike’ wint 6-4 en houdt zicht op titelprolongatie.

De Zwaan verslaat Jones

Ook Jeffrey de Zwaan staat in de derde ronde. De jonge Nederlander en zijn tegenstander Wayne Jones moesten even warmdraaien. De Zwaan begon met een break in 21 pijlen, maar na vier legs was de stand gelijk. In de vijfde leg pakte ‘The Black Cobra’ een belangrijke break en die verzilverde hij met een 105-finish. De Zwaan liep weg naar 5-2, zag Jones nog terugkomen tot 5-4, maar verzekerde zich via dubbel 4 van de volgende ronde.

Van Duijvenbode wint Nederlands onderonsje

De laatste wedstrijd op het tweede podium in de tweede ronde van de Players Championship Finals ging tussen twee Nederlanders: Dirk van Duijvenbode en Niels Zonneveld. Zonneveld, die een dag eerder James Wade uitschakelde, kwam tekort voor een nieuwe stunt. Beide spelers gooide rond de 92 gemiddeld, maar Van Duijvenbode won vijf legs meer: 6-1.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Players Championship Finals

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore