Players Championship Finals

Van der Voort verliest van De Sousa, Wattimena ondanks 107 gemiddeld uitgeschakeld

28 november 2020 16:31 Aangepast: 28 november 2020 17:52
Vincent van der Voort Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Het is Vincent van der Voort niet gelukt Jose de Sousa te verslaan op de Players Championship Finals. De Portugees was in de tweede ronde met 6-5 te sterk. Ook Jermaine Wattimena en Danny Noppert gingen onderuit.

Van der Voort zal niet dolgelukkig zijn geweest met zijn loting in de tweede ronde: de 44-jarige Purmerender mocht het opnemen tegen José de Sousa. De Portugees werd dinsdag nog de verrassende winnaar van de Grand Slam of Darts en bekroonde daarmee zijn snelle opmars bij de grote jongens van de PDC.

De Sousa had voorafgaand aan de wedstrijd de bull gewonnen en mocht daardoor aan de wedstrijd beginnen, hetgeen in het korte spelformaat van best of eleven een groot voordeel is. ‘The Special One’ haalde de eerste leg binnen via de dubbel negentien, het groene vlakje waarin hij ook de winnende pijl prikte die hem van de week zijn eerste majortitel opleverde. Ook de leg daarna was voor de Zuid-Europeaan, waardoor onze landgenoot tegen een 2-0 achterstand aankeek. Met een knappe 118-finish maakte de snelsmijter in het hemelsblauw de break echter gauw ongedaan en daarna behield hij ook zijn eigen leg, waardoor de stand na vier gespeelde legs weer gelijk was. De beginfase stond overigens in het teken van gemiste dubbels: beide mannen misten verscheidene pijlen op de buitenste ring. Met 3-2 in het voordeel van De Sousa kon de wedstrijd na de rust nog alle kanten op.

In de tweede sessie gingen de legs met de darts mee en begon de tijd te dringen voor de Noord-Hollander: op 4-4 waren er nog maximaal drie legs te spelen, waarvan hij er één zou moeten breken. Met behulp van een ijzersterke 122-uitgooi van ‘Fast Vinnie’ werd het ook 5-5 en dus kwam het aan op een beslissende leg, die de Portugees mocht beginnen. Die mistte echter maar liefst vier wedstrijdpijlen, waardoor de Nederlander de kans kreeg vanaf 64. Ook hij kreeg de klus helaas niet geklaard, en daarmee was de kans verkeken. De zevende matchdart van José ging er wel in, waardoor Van der Voort strandt in de tweede ronde.

Offday Noppert

Voor Danny Noppert is de Players Championship Finals pijnlijk ten einde gekomen. De Nederlander begon niet goed aan de wedstrijd tegen Mervyn King en startte met een gemiddelde van 67 in de eerste twee legs. In de derde leg mocht Noppert een leg pakken, omdat King drie pijlen op de dubbel miste. Hij bleek de enige leg voor de Nederlander. Via een 110-finish bezegelde de Engelsman de winst.

IJzersterke Wattimena onderuit

Jermaine Wattimena kende een ongelukkige wedstrijd in de tweede ronde van de Players Championship Finals. De Nederlander gooide een ijzersterke wedstrijd, raakte in zijn eigen legs telkens minimaal drie triples in zijn eerste twee beurten, maar legt het af tegen Luke Humphries. Een break in de negende leg maakte het verschil. Ondanks een gemiddelde van 107 ligt de Nederlander uit het toernooi.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Players Championship Finals

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore