Players Championship Finals

Wright na thriller naar volgende ronde, Aspinall en Anderson ontsnappen

28 november 2020 00:01 Aangepast: 28 november 2020 00:09
Peter Wright Beeld © Getty Images

Peter Wright heeft na een kraker de tweede ronde van de Players Championship Finals bereikt. 'Snakebite' was uiteindelijk met 6-5 te sterk voor Ryan Meikle en maakte daarbij vooral het verschil op de dubbel. De Schot miste namelijk geen enkele pijl. Nathan Aspinall en Gary Anderson ontsnapten aan een vroege uitschakeling.

Nathan Aspinall werd voorafgaand aan het toernooi gezien als een van de outsiders voor de titel. De verliezend finalist van de Premier League van dit jaar moest in de eerste ronde zien af te rekenen met Scott Waites en ontsnapte daarbij aan uitschakeling. In een zeer gelijk opgaand duel, waarbij beide darters een break wisten te plaatsen, moest een beslissende leg voor de winnaar zorgen. 'Scotty 2 Hotty' miste vijf pijlen voor de wedstrijd, waarna 'The Asp' met zijn vijfde pijl wel doeltreffend was.

Anderson op tijd wakker

Voor Gary Anderson begon het toernooi tegen Keegan Brown en na een zwakke start leek 'The Flying Scotsman' op weg naar een flinke nederlaag. Bij de pauze stond hij al met 1-4 achter en met de wetenschap dat er zes legs gewonnen moesten worden, moest de nummer dertien van de PDC Order of Merit vol aan de bak.

De paar minuten rust leken echter vooral Anderson goed gedaan te hebben. De Schot wist zijn niveau flink omhoog te krikken, terwijl 'The Needle' niet meer kon volgen. De achterstand was al snel weggewerkt en Anderson denderde vervolgens over Brown heen. Met onder meer twee finishes boven de 100 wist hij toch met 6-4 te winnen. In de vijf legs na de pauze kreeg Brown slechts twee pijlen op de dubbel, maar wist ze dus niet te benutten.

Wright wint na heerlijke pot

In de eerste ronde van de Players Championship Finals nam Peter Wright het op tegen Ryan Meikle, op papier een gunstige loting voor de regerend wereldkampioen. In de praktijk bleek het echter een heel ander verhaal, want de 24-jarige Engelsman wist goed partij te bieden aan 'Snakebite'. Met een gemiddelde van ruim 101 wist hij een beslissende leg af te dwingen, maar uiteindelijk was Wright daarin veel te sterk. De Schot kon bovendien een perfecte score overleggen, want hij miste in de hele wedstrijd geen enkele pijl op de dubbel.

Price overtuigt opnieuw

Gerwyn Price laat al bijna het hele jaar zien in uitstekende vorm te zijn en dat deed hij ook tegen John Henderson. 'The Iceman' wist direct in de eerste leg al te zorgen voor een break en was daarna vooral in zijn eigen overtuigend. In de legs die Price begon kreeg 'Highlander' geen enkele pijl op de dubbel. De Schot wist nog wel twee van zijn eigen legs te pakken, maar kon niets doen aan het feit dat Price overtuigend met 6-2 wist te winnen.

Zegereeks De Sousa houdt aan

Met de Grand Slam of Darts op zak is het een understatement om te zeggen dat Jose de Sousa in goede doen is. Dat liet de Portugees ook meteen zien tegen Mike de Decker, want na twee uitstekende legs had hij al een 2-0 voorsprong te pakken. 'The Real Deal' kwam echter net zo uitstekend terug tot 2-2, maar De Sousa zorgde dat hij met een voorsprong de pauze in ging.

De Decker verscheen met een 106-finish vervolgens uitstekend terug aan de oche. De Sousa kwam echter weer opnieuw op voorsprong en die gaf hij vervolgens niet meer uit handen. 'The Special One' wist uiteindelijk met 6-3 te winnen en zal het nu in de tweede ronde op moeten nemen tegen Vincent van der Voort.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Players Championship Finals

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore