Players Championship Finals

Van Gerwen overtuigend voorbij Labanauskas, De Zwaan en Noppert winnen ruim

27 november 2020 22:47 Aangepast: 28 november 2020 00:10
Michael van Gerwen Beeld © PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen staat in de tweede ronde van de Players Championship Finals. De Nederlander kende geen enkele moeite met Darius Labanauskas en won met 6-3.

Van Gerwen was direct geconcentreerd en begon ijzersterk, terwijl Labanauskas het goede gevoel juist niet direct te pakken had. De Nederlander begon met een 13-darter, een 110-finish en een 114-finish en stond na drie legs op een 3-0 voorsprong. De man uit Litouwen moest zijn eerste pijl op de dubbel nog gooien.

Die eerste pijl op een dubbel kreeg Labanauskas een leg later. In twee instanties gooide hij zichzelf op het scorebord, maar Van Gerwen kwam niet in gevaar. De Nederlander gooide zelfs nog een 156-finish en miste pas in de achtste leg zijn eerste pijl op de dubbel. Labanauskas wist uiteindelijk drie legs te pakken. Van Gerwen won met 6-3.

De Zwaan ijzersterk

Voor Jeffrey de Zwaan begon de Players Championship Finals tegen Darren Webster, de huidige nummer 44 van de PDC Order of Merit. 'The Black Cobra' was direct vanaf het begin al veel te sterk voor de Engelsman. Hij begon al direct met een break en liep vervolgens snel uit naar een 5-1 voorsprong. 'Demolition Man' wist vervolgens nog twee legs terug te pakken, maar in 14 darts wist De Zwaan de negende leg te winnen en stelde daarmee een 6-3 zege veilig.

'Noppie' gooit toppie

Danny Noppert is sinds dit jaar de tweede Nederlander op de Order of Merit en liet vrijdag nog maar eens zien uitstekend te kunnen darten. Steve Beaton werd door 'Noppie' van het bord gegooid. Met een gemiddelde van ruim 100 won Noppert overtuigend met 6-1. De Nederlander miste in de vijfde leg twee pijlen op de dubbel en zag daarmee een kans op een whitewash aan zich voorbij gaan.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Players Championship Finals

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore