Players Championship Finals

Zonneveld stunt met zege op Wade, Wattimena voorbij Lennon

27 november 2020 21:31 Aangepast: 27 november 2020 23:59
Niels Zonneveld

Niels Zonneveld heeft bij zijn debuut op de Players Championship Finals voor een daverende verrassing gezorgd. De 22-jarige speler uit Uitgeest won met 6-3 van de finalist van Grand Slam of Darts, James Wade. Verder ging Kuivenhoven hard onderuit tegen Heta, terwijl Wattimena overtuigend voorbij Lennon snelde.

Zonneveld, die pas een keer eerder op tv in actie kwam bij de PDC (tijdens de UK Open 2020), begon zonder zenuwen. Zijn tweede beurt was direct een maximale score en hij won de eerste leg. Omdat Wade een leg later ruzie had met 'zijn' dubbel 10, verdubbelde de Nederlander zijn voorsprong. Na vijf legs was de stand 4-1.

Wade kwam vervolgens goed uit de pauze en hield zijn eigen leg, maar wist door slordigheden niet dichter bij Zonneveld te komen. Hij moest zelfs toestaan dat de Nederlander in de achtste leg een matchdart op de bullseye kreeg. Die miste Zonneveld nog, maar een leg later was het wel raak. Dankzij een 122-finish via de bull versloeg hij Wade.

Kuivenhoven kansloos tegen Heta

Voor Maik Kuivenhoven zat het toernooi er al snel weer op. De Nederlander was niet opgewassen tegen Damon Heta en ging met 6-1 hard onderuit. Kuivenhoven kreeg in de hele wedstrijd maar één pijl op de dubbel en die was direct raak. In de andere zes legs was hij kansloos tegen 'The Heat' en verloor dan ook met ruime cijfers.

Wattimena maakt diepe indruk

Jermaine Wattimena liet afgelopen weken al zien in uitstekende vorm te zijn. In de Winter Series maakte hij al indruk en kwalificeerde zich daardoor voor de Grand Slam of Darts. 'The Machine Gun' werd maar nipt uitgeschakeld in de groepsronde, maar kon zijn vorm vervolgens op indrukwekkende wijze voortzetten tegen Steve Lennon. De Ier wist de eerste leg nog wel te breaken, maar was vervolgens niet opgewassen tegen het geweld van Wattimena. Met onder meer een 10-darter en twee finishes boven de 100 won de Nederlander overtuigend met 6-1. Voor Wattimena wacht in de volgende ronde nu Luke Humphries.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Players Championship Finals

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore