Players Championship Finals

Van den Bergh verrassend onderuit tegen Searle

27 november 2020 18:25 Aangepast: 27 november 2020 18:38
Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Dimitri van den Bergh heeft zijn goede vorm van de Grand Slam of Darts niet meegenomen richting de Players Championship Finals. De 26-jarige Belg verloor namelijk in de eerste ronde met 6-2 van Ryan Searle.

In de beginfase van het duel leek er nog weinig aan de hand voor de kersverse nummer negen van de wereld, aangezien de legs met de darts meegingen. Searle was de eerste die een break wist te forceren en hiermee een 3-1 voorsprong nam. Van den Bergh brak meteen terug via een mooie 124-finish, maar kon vervolgens zijn eigen leg opnieuw niet houden. Searle liep uit naar 5-2 en gaf de wedstrijd niet meer uit handen.

Naast Van den Bergh ging ook Gurney verrassend onderuit. De Noord-Ier speelde een matig duel en ging dan ook terecht onderuit tegen Callan Rydz, die maar liefst 77 plaatsen lager op de Order of Merit staat. Ook de in goede vorm verkerende Devon Petersen zien we niet meer terug. Hij verloor met 6-3 van Luke Humphries.

Smith komt met de schrik vrij

Michael Smith zien we wel terug in de tweede ronde van dit toernooi. De huidige nummer vier van de wereld had de grootste moeite met Boris Krcmar uit Kroatië, maar won met 6-5. Opvallend was het zeer sterke spel Krcmar, die de wedstrijd afsloot met een gemiddelde van 107.8. 

Naast Smith wist ook Rob Cross te winnen. 'Voltage' stond in de eerste ronde tegenover Jason Lowe, de nummer 81 van de wereld. Cross was vanaf het begin een stuk sterker dan zijn opponent en liep al snel uit naar een 5-1 voorsprong. Lowe kwam nog terug tot 5-3, maar kon niet voorkomen dat Cross de wedstrijd besliste via een mooie 104-finish.

Uitslagen 1e ronde

Hoofdpodium 

Dirk van Duijvenbode 6-4 William O'Connor 

Michael Smith 6-5 Boris Krcmar 

Rob Cross 6-3 Jason Lowe 

Joe Cullen 6-3 Adam Hunt 

Devon Petersen 3-6 Luke Humphries 

Ryan Searle 6-2 Dimitri Van den Bergh 

Adrian Lewis 4-6 Simon Whitlock 

 

Tweede podium 

Brendan Dolan 4-6 Luke Woodhouse 

Ryan Joyce 4-6 Andy Boulton 

Stephen Bunting 4-6 Ryan Murray 

Krzysztof Ratajski 4-6 Karel Sedlacek 

Gabriel Clemens 6-5 Martijn Kleermaker 

Ian White 6-4 William Borland 

Jonny Clayton 6-2 Mickey Mansell 

Daryl Gurney 2-6 Callan Rydz 

Dave Chisnall 3-6 Mervyn King

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Players Championship Finals

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore