WK Darts

WK Darts start op 15 december, finale op 3 januari

23 november 2020 21:02 Aangepast: 23 november 2020 22:17
Peter Wright Beeld © Lawrence Lustig/PDC

De speeldata voor het WK Darts zijn bekendgemaakt. Het grootste toernooi van het jaar begint op 15 december. De kwartfinales, halve finales en finale staan pas na de jaarwisseling op het programma.

Dat heeft de PDC bekendgemaakt. Er zullen in totaal 28 sessies gespeeld worden, verdeeld over 16 dagen. Op 24, 25, 26 en 31 december staan zoals gebruikelijk geen duels gepland.

Het nieuwe jaar begint met een middag- en avondsessie, waarin de kwartfinales worden gespeeld. De WK-finale zal gespeeld worden op 3 januari. Het is voor het eerst sinds 2016 dat dat gebeurt. De laatste drie jaar werd de belangrijkste wedstrijd van het jaar gespeeld op de eerste dag van het nieuwe jaar. In 2017 was 2 januari de datum.

Verder is het nu zeker dat er 96 deelnemers zullen deelnemen aan het WK Darts. Het is nog niet duidelijk hoe de laatste tickets verdeeld zullen worden, aangezien enkele kwalificatietoernooien niet konden doorgaan vanwege het coronavirus. Op dit moment zijn tien Nederlanders zeker van deelname.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze Nederlanders zijn zeker van het WK Darts

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mogelijk toch publiek bij WK Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore