Grand Slam of Darts

Van Gerwen verprutst acht matchdarts en verliest opnieuw van Whitlock

22 november 2020 22:47 Aangepast: 23 november 2020 13:23
Michael van Gerwen Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Simon Whitlock zit Michael van Gerwen opnieuw dwars. De man uit Australië was eerder al op de World Grand Prix en de World Matchplay te sterk voor de Nederlander en herhaalt het kunstje op de Grand Slam of Darts: 16-15.

Het begin was, van de man uit Vlijmen, niet super. Mede dankzij een paar missers van Whitlock kon Van Gerwen zijn eigen leg houden en kreeg hij de tweede leg cadeau. Voor ‘The Wizard’ was dat een signaal om er een tandje bij te zetten en bracht de stand gelijk via twee finishes op de bullseye van 124 en 122. Van Gerwen won daarna weer zijn eigen leg en ging met een lekker gevoel de eerste pauze in: 3-2.

De drievoudig winnaar van de Grand Slam of Darts kon dat lekkere gevoel vasthouden en wist meteen te breaken. Die break werd daarna direct verzilverd, omdat de 51-jarige Australiër verzuimde om 70 uit te gooien. De legs erna gingen allemaal met de darts mee en zo won ‘Mighty Mike’ ook de tweede sessie: 6-4.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van den Bergh verslaat Aspinall na zenuwslopende beslissende leg

Whitlock de scores, Van Gerwen de dubbels

Whitlock stond weliswaar achter, maar scorend ging het helemaal niet zo slecht. Dankzij een paar maximale scores kon de nummer twintig van de wereld direct na de tweede pauze breaken. Van Gerwen kon daarna wel weer terug breaken, omdat Whitlock niet scherp genoeg was op de dubbel en in dit geval de dubbel dertien. Van Gerwen leek daarna verder weg te kunnen lopen, maar de man uit Hornsby hield de schade beperkt door het gooien van nog meer scores van 180: 9-6.

Het lukte ‘Mighty Mike’ om op een dubbele break voorsprong te komen, maar het lukte hem niet om Whitlock over de knie te leggen. Whitlock bleef op zijn beurt de triple twintig vullen en kon zo het gat weer iets verkleinen tot een verschil van twee legs: 11-9.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De Sousa verslaat Smith na zenuwslopend duel

Record voor ‘The Wizard’, geen revanche voor Van Gerwen

Whitlock had vanaf dat moment het initiatief te pakken in de wedstrijd. De Nederlander won nog wel een paar legs, maar kon niet voorkomen dat Whitlock op gelijke hoogte kwam tot 13-13. Eventjes leek het erop dat Van Gerwen het momentum terug leek te pakken, hij kwam op matchpoint door een zeer knappe 146-finish: 15-13.

Een leg later kreeg de man in het appeltjesgroen al de kans om het af te maken, maar Whitlock kon het feest van Van Gerwen dwarsbomen door opnieuw een break te plaatsen. Die klap kwam hard aan bij Van Gerwen en de man uit Australië wist er een allesbeslissende leg uit te slepen. De Nederlander had de beste papieren om die leg te winnen, maar faalde opnieuw. Whitlock, die het record wist te verbreken van meeste 180-ers in een wedstrijd op de Grand Slam of Darts, had vervolgens wel genoeg aan twee matchdarts en zo staat hij morgen in de halve finale tegen José de Sousa.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Grand Slam of Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore