Grand Slam of Darts

Titelverdediger Price uitgeschakeld na fenomenaal duel met Aspinall

21 november 2020 23:37 Aangepast: 22 november 2020 00:28
Nathan Aspinall Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Nathan Aspinall heeft na een thriller de kwartfinale van de Grand Slam of Darts bereikt. De Engelsman was uiteindelijk met 10-8 te sterk na een heerlijk titanengevecht. Price wist de vorige twee edities van de Grand Slam te winnen, maar strandde nu al bij de laatste zestien.

Gerwyn Price en Nathan Aspinall moesten samen uitvechten wie als laatste darter in de kwartfinale zou komen. Beide heren waren probleemloos door de groepsfase heen gekomen en 'The Asp' leek van plan om het duel al snel te willen beslissen. Na drie breaks op rij had hij bij de eerste pauze al een voorsprong te pakken en die zette hij daarna voort door nog eens drie legs op rij te winnen. Price kwam vervolgens terug tot 3-6, maar Aspinall pakte weer de volgende leg en had bij het ingaan van de tweede en laatste pauze een dubbele break voorsprong.

Op en neer

Ondanks de ruime voorsprong was het duel zeker nog niet gespeeld. 'The Iceman' had direct de eerste break al weggewerkt en nadat Aspinall zes pijlen op de dubbel had gemist stond het weer gelijk omdat de Welshman uiteindelijk vier legs op rij wist te pakken. Ook de volgende leg was voor Price, zodat hij voor het eerst sinds de allereerste leg weer op voorsprong kwam.

Het momentum leek volledig bij de winnaar van de laatste twee edities van de Grand Slam of Darts te liggen, maar twee mindere legs van Price zorgden dat Aspinall opnieuw op voorsprong kwam en nog maar één leg nodig had voor de winst. De Engelsman mocht zelf beginnen aan de leg, maar het was Price die als eerste een pijl op de dubbel kreeg. Twee pijlen werden gemist, waarna 'The Asp' via de bullseye de zege wist binnen te slepen.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Grand Slam of Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore