Grand Slam of Darts

Van Gerwen maakt gehakt van Anderson: 10-2

21 november 2020 22:36 Aangepast: 22 november 2020 00:12
Michael van Gerwen Beeld © PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen heeft hard uitgehaald in de Grand Slam of Darts. De nummer één van de PDC Order of Merit liet Gary Anderson volledig kansloos en won afgetekend met 10-2.

Michael van Gerwen en Gary Anderson hebben beiden een enorme waslijst aan gewonnen toernooien bij de PDC. Het was op papier dan ook het mooiste affiche van de avond en direct vanaf het begin zaten beide darters goed in de wedstrijd. Na kansen over en weer was het de Nederlander die met een 4-1 voorsprong de eerste pauze in ging.

Ouderwets sloopwerk

De eerste leg na de pauze leverde van beide kanten vuurwerk op. Zowel Anderson als Van Gerwen gooide twee keer 180, maar nadat de Schot twee pijlen op de dubbel miste strafte 'Mighty Mike' dat met een elfdarter genadeloos af. Het bleek de uiteindelijke beslissing want in een hoog tempo wist Van Gerwen de legs binnen te halen. Alle vijf de legs van het tweede blok waren voor de Nederlander, zodat Van Gerwen nog maar één leg nodig had toen de tweede pauze begon.

Anderson wist vervolgens zijn tweede leg te pakken. Hij kreeg ook een kans op bullseye om een leg van Van Gerwen terug te pakken, maar toen die gemist werd was het gedaan en pakte de Nederlander zijn tiende leg. 

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Grand Slam of Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore