Grand Slam of Darts

Heta verrassend makkelijk voorbij Petersen

21 november 2020 22:02 Aangepast: 21 november 2020 22:08
Damon Heta Beeld © PDC/Lawrence Lustig

Damon Heta kan zich opmaken voor de eerste kwartfinale in een majortoernooi uit zijn loopbaan. De Australiër was met 10-7 te sterk voor Devon Petersen in de Grand Slam of Darts.

Zowel Damon Heta als Devon Petersen liet afgelopen weken zien in goede vorm te zijn en dat beloofde dan ook veel spektakel. Al had het niet veel gescheeld of Heta had de laatste zestien niet eens gehaald. Hij wist in de laatste groepsfase op het nippertje te winnen van Jermaine Wattimena. Het was echter wel de Australiër die direct het heft in handen nam en al snel uitliep naar een 1-4 voorsprong.

Te laat op stoom

Ook na de eerste pauze was 'The Heat' duidelijk de betere. Nadat er breaks over en weer waren kon hij niet veel later de volgende pauze in gaan met een 3-7 voorsprong en dat leek de beslissing te zijn. 'The African Warrior' gaf echter nog niet op en had al snel de eerste break weggewerkt. Het gaf Petersen goede moed, want direct in de volgende leg van Heta zette hij zichzelf weg op een dubbel. Via een heel knappe 144-finish zorgde de Australiër echter dat hij de leg toch won en nog maar één leg nodig had voor de winst.

Probleemloos kon Petersen vervolgens de volgende leg binnen halen, maar hij kon niet meer voorkomen dat Heta de winnaar werd. De achterstand na twee pauzes bleek voor de Zuid-Afrikaan net te groot om nog goed te maken, zodat Heta dankzij een 10-7 overwinning nog in het toernooi zit en nu moet zien af te rekenen met James Wade, waar hij in de groepsfase nog met 5-2 van verloren had.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Grand Slam of Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore