Grand Slam of Darts

Smith schudt Cross van zich af na bizarre laatste leg

21 november 2020 20:55 Aangepast: 21 november 2020 22:00
Michael Smith Beeld © PDC

Michael Smith heeft zich verzekerd van een plek in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts. De nummer vier van de PDC Order of Merit was uiteindelijk in een zeer spannende wedstrijd met 10-9 te sterk voor Rob Cross.

Michael Smith en Rob Cross hadden eerder deze maand nog samen namens Engeland de finale van de World Cup of Darts gehaald en moesten nu in een onderling duel uitvechten wie in de kwartfinale van de Grand Slam zou komen. 'Bully Boy' begon uitstekend en wist direct een break te pakken. Omdat hij echter zeer slordig was op de dubbel stond het al snel weer 2-2. Cross was aan de wedstrijd begonnen en ging met een voorsprong de eerste pauze in.

Helemaal door tot aan de beslissende leg

Ook na de pauze bleef het spelbeeld hetzelfde. Smith was scorend beter, maar liet Cross in de wedstrijd vanwege de vele gemiste dubbels. Nadat beide heren met een gelijke stand uit de tweede pauze kwamen, kwam 'Voltage' steeds beter in de wedstrijd en wist hij steeds meer druk op de legs van zijn landgenoot te leggen. Het was nu echter Smith die wist te profiteren van een gemiste dubbel en na een break op een 8-7 voorsprong wist te komen.

Smith leek vervolgens eenvoudig uit te lopen naar een 10-7 zege, maar miste drie pijlen voor de wedstrijd en bespaarde daarmee Cross een nieuwe break. 'Voltage' kwam nu met een uitstekende leg, zodat een negentiende leg voor de beslissing moest zorgen. Cross begon de leg, maar liep direct achter de feiten aan. Een zeer zwakke leg was het gevolg, zodat Smith met een 10-9 zege aan de haal kon gaan.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Grand Slam of Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore