Grand Slam of Darts

De Sousa slaat comeback Chisnall af in bizar duel

20 november 2020 23:29 Aangepast: 20 november 2020 23:43
Jose de Sousa Beeld © PDC/Lawrence Lustig

José de Sousa heeft de kwartfinale van de Grand Slam of Darts bereikt na een bizarre wedstrijd tegen Dave Chisnall. De Portugees kwam op een 8-2 voorsprong, maar moest uiteindelijk alle zeilen bijzetten voor de zege: 10-7.

‘Chizzy’ trapt de partij goed af. De man uit St. Helens houdt zijn eigen leg door 86 te checken en breakt zijn tegenstander door dubbel tien te vinden. In de derde leg krijgt de Engelsman vijf pijlen om op 3-0 te komen, maar slaagt hij er niet in om dit klusje te klaren. De Portugees profiteert om even later gelijk te maken middels een 72-finish.

Special One

In de vijfde leg doet De Sousa zijn bijnaam, The Special One, eer aan. Chisnall staat op dubbel tien te wachten, maar het is de Sousa die mag gooien. De Portugees besluit niet voor bull’s eye te gaan, maar een singel achttien te gooien om zo dubbel zestien over te laten. De Engelsman bezwijkt onder de druk en mist. ‘The Special One’ komt terug aan het bord en gooit dubbel zestien met zijn eerste dart raak.

De Portugese storm wervelt door na de pauze. De Sousa rijgt vijf legs aaneen en de Engelsman is nergens. Chisnall komt scorend amper uit de verf en staat machteloos op het podium van de Grand Slam of Darts: 8-2.

Wederopstanding

Na de tweede onderbreking pakt Chisnall zijn derde leg en profiteert hij van Portugees geschutter op de dubbel waardoor hij zijn vierde leg ook mag bijschrijven. Dankzij een keurige dertiendarter maakt Chisnall zelfs 8-5 en er gloort hoop voor de Engelsman.

‘The Special One’ kan geen dubbel meer kopen en zijn voorsprong verdwijnt als sneeuw voor de zon: 8-7. In de zestiende leg krijgt Chisnall een goede mogelijkheid om op 8-8 komen, maar een 99-finish wordt gemist. De Sousa checkt 61 wel.

Met 9-7 op het scorebord komt er een eind aan de wederopstanding van Chisnall. ‘Chizzy’ laat drie darts onbenut en De Sousa vindt dubbel twaalf voor de overwinning. Door deze overwinning plaatst de Portugees zich voor de kwartfinales van de Grand Slam of Darts.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore