Grand Slam of Darts

Whitlock stuurt verrassing Hunt naar huis

20 november 2020 22:30 Aangepast: 20 november 2020 23:40
Simon Whitlock Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Simon Whitlock heeft zich verzekerd van een langer verblijf in Coventry. ‘The Wizzard’ won een hele matige achtste finale op de Grand Slam of Darts van de debuterende Adam Hunt.

Hunt start de wedstrijd niet sterk. ‘The Hunter’ noteert in het begin een gemiddelde van rond de 70. De jonge Engelsman wordt direct gebroken en ziet Simon Whitlock deze breakvoorsprong verzilveren dankzij een strakke 90-finish.

Gaandeweg de partij komt Hunt iets beter in de wedstrijd. Hunt krijgt een opgelegde mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, maar vier pijlen voor een dubbel zijn niet aan de Engelsman besteed. Whitlock komt met de schrik vrij en maakt 4-2. Even later speelt zich een herhaling van zetten af. ‘The Hunter’ krijgt wederom vier darts voor een gelijke stand, maar mist. Whitlock komt terug aan de oche en profiteert.

Met een stand van 6-4 in het voordeel van de Australiër verschijnen beide heren ten tonelen na de tweede pauze. Het regent breaks waardoor Hunt in het kielzog blijft van ‘The Wizzard’.

Met 9-6 op het scorebord mag Whitlock beginnen. Ditmaal start de man uit Australië wel goed aan de leg. ‘The Wizzard’ vangt de leg aan met een 140-score om in zijn tweede beurt zijn vijfde maximale score te noteren. Whitock maakt het nog spannend door zes matchdarts te missen, maar uiteindelijk benut de Australiër zijn zevende wedstrijdpijl: 10-6.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Grand Slam of Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore