Grand Slam of Darts

Nog geen laatste 16 voor 'Aubergenius': flinke nederlaag tegen Peterson

17 november 2020 22:26 Aangepast: 17 november 2020 23:44
Dirk van Duijvenbode Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Dirk van Duijvenbode heeft zijn zege op Peter Wright geen vervolg kunnen geven. De Nederlander verloor zijn tweede duel op de Grand Slam of Darts met 5-2 van Devon Petersen.

Ondanks een loodzware loting had onze landgenoot voorafgaand aan de wedstrijd een zeer goede uitgangspositie. Met groepshoofd Peter ‘Snakebite’ Wright had de man uit ’s-Gravenzande namelijk verrassend afgerekend, waardoor winst op Peterson ongeacht de eindstand een plek bij de laatste zestien zou opleveren. In ‘The African Warrior’ trof hij echter wederom een tegenstander die de laatste tijd in uitstekende vorm steekt.

Het duurde even voor de wedstrijd kon beginnen, kennelijk omdat er wind op het podium stond. Petersen had daar zeker geen last van, want de Zuid-Afrikaan kwam goed uit de startblokken en stormde naar een 3-0 voorsprong. Vooral scorend was hij een klasse beter. De Nederlander wist met een uitgooi vanaf 76 in de vierde leg eindelijk op het scorebord te komen, maar kon het tij niet meer keren. Met een sterke leg wist hij het gat weliswaar nog terug te brengen tot 2-4, maar de man uit Mitchells Plain nabij Kaapstad stond op matchpoint en verzuimde niet.

Het spel is zeker nog niet uit voor ‘Aubergenius’: groep E ligt nog volledig open. Van Duijvenbode, Peterson en Peter Wright houden alle drie nog zicht op de tweede ronde.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Grand Slam of Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore