EK Darts

Wright via Price naar kwartfinale

31 oktober 2020 00:04 Aangepast: 31 oktober 2020 00:17
Peter Wright Beeld © PDC

Peter Wright heeft zich op knappe wijze geplaatst voor de laatste acht acht van het EK Darts. De regerend wereldkampioen rekende met 10-6 af met Gerwyn Price, de huidige nummer twee van de wereld.

'Snakebite' begon de wedstrijd uitstekend met de maximale score en wist mede daardoor direct een break te forceren. Nadat de Schot ook de tweede leg wist te winnen, zag hij Price terugkomen tot 2-2. Dankzij een sterke vijfde leg ging Wright met een 3-2 voorsprong de eerste pauze in.

Ook de zesde leg ging de kant op van Wright, waarna Price de stand op 4-3 bracht. Vanaf dit moment gingen er vijf legs de kant op van 'Snakebite', die hiermee op één leg van de zege kwam. 'The Iceman' sputterde nog tegen door achtereenvolgens 148 en 127 uit te gooien, maar hij kon niet voorkomen dat Wright er met de zege vandoor ging.

West verslaat Suljovic

Steve West is de achtste en laatste speler die we terug gaan zien in de kwartfinale van het EK Darts. De 45-jarige Engelsman was vrijdagavond na een spannende wedstrijd met 10-9 te sterk voor Mensur Suljovic.

'The Gentle' opende sterk en wist de eerste leg eenvoudig binnen te slepen. Daarna kwam de Oostenrijker er even niet meer aan te pas, aangezien maar liefst vijf legs op rij de kant op gingen van West. 'Simply' behield zijn voorsprong tot 7-4, waarna hij Suljovic ineens bij 8-8 langszij kwam. Twee breaks op rij zorgden ervoor dat een negentiende en laatste leg voor de beslissing moest zorgen. Deze ging dankzij een knappe 106-finish de kant op van West, die zich zodoende op mag maken voor zijn tweede kwartfinale op dit televisietoernooi.

 

Miniatuurvoorbeeld
EK Darts

Toernooicenter EK Darts 2020

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore