Ga naar de inhoud
EK Darts

Van Duijvenbode stunt opnieuw en verslaat Smith

Dirk van Duijvenbode Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Dirk van Duijvenbode heeft de kwartfinale van het EK Darts bereikt. De Nederlander, die de finale van de World Grand Prix al wist te halen, versloeg Michael Smith in de tweede ronde.

Van Duijvenbode stunt opnieuw met zege op Smith

01:07
Samenvattign Van Duijvenbode - Smith

Van Duijvenbode begon sterk aan de wedstrijd en wist na het behouden van zijn eigen leg Smith direct te breaken vanaf 95. De daaropvolgende twee legs gingen met de darts mee, waarna de Nederlander de kans kreeg om op een 4-1 voorsprong te komen. Drie pijlen op de dubbel waren niet aan hem besteed waardoor Smith terug wist te breaken.

Na de onderbreking wist 'Bully Boy' een gaatje te slaan, mede door gemiste kansen van Van Duijvenbode. Smith won vier legs op rij en kwam hierdoor op een 6-3 voorsprong. De laatste leg voor de pauze ging weer de kant op van 'Titan', waardoor hij in het spoor van zijn tegenstander bleef. 

In het derde bedrijf deden de heren weinig voor elkaar onder en gingen de eerste vier legs met de darts mee. Bij een stand van 8-7 in het voordeel van Smith kreeg Van Duijvenbode de kans om terug te breaken en de Nederlander wist deze te verzilveren. 'Titan' behield daarna met enig geluk zijn eigen leg, waarna hij dankzij een prachtige 110-finish Smith opnieuw wist te breaken en de eindstand op 10-8 bracht. In de kwartfinale gaat de Nederlander spelen tegen Jonny Clayton, die eerder vandaag te sterk was voor Jose de Sousa.

Van Duijvenbode werd boos op zichzelf: 'Gooide ze alsof ze in brand stonden'

02:31
Van Duijvenbode werd boos op zichzelf: 'Gooide ze alsof ze in brand stonden'
Toernooicenter
EK Darts
Toernooicenter EK Darts 2020