EK Darts

Price en Wright zonder problemen ronde verder

30 oktober 2020 00:36 Aangepast: 30 oktober 2020 00:37
Gerwyn Price Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Gerwyn Price en Peter Wright hebben zonder problemen de tweede ronde van het European Championship behaald.

‘The Iceman’ begon sterk aan zijn partij tegen Kim Huybrechts met finishes van 126 en 100. De 6-1 zege was dan ook meer dan verdiend voor de Welshman. In de tweede ronde wacht Price een kraker tegen Peter Wright, die in Gabriel Clemens een lastige eerste tegenstander kende. Wright gooide een fijn gemiddelde van bijna 105 en versloeg zijn Duitse tegenstander (die ook 100 gemiddeld gooide) met 6-3.

Cullen bezwijkt onder de druk

De nummer 1 van de plaatsingslijst, Joe Cullen is er niet in geslaagd om de tweede ronde te bereiken. ‘The Rockstar’ gooide geen geweldige wedstrijd tegen William O’Connor en ging er met 6-3 vanaf. Daarmee is het toernooi al in de eerste ronde zijn hoogst geplaatste speler kwijt. Die eer is nu voor Gerwyn Price, die als tweede geplaatste speler aan dit toernooi meedoet.

Ook Clayton en Suljovic verder

Jonny Clayton en Mensur Suljovic gaan we morgen ook nog terug zien in de tweede ronde. Clayton vocht een mooi gevecht uit met Max Hopp. De Duitser wist onderweg nog een 170-finish te gooien, maar kon niet voorkomen dat Clayton via de dubbel acht een 6-5 overwinning wist te pakken (met een mooi gemiddelde van bijna 99). Suljovic kon alleen maar dromen van zo’n gemiddelde. Zijn wedstrijd tegen Daryl Gurney eindigde de eerste ronde, maar gaf zeker niet het gewenste spektakel. De Oostenrijker gooide nog wel een gemiddelde van bijna 91, maar fraai was het allerminst. Uiteindelijk kwam er wel ‘gewoon’ een 6-2 zege op het bord, waardoor hij morgen mag gaan strijden voor een kwartfinaleplaats.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore