EK Darts

Teleurstellend debuut Kuivenhoven

29 oktober 2020 20:46 Aangepast: 30 oktober 2020 08:23
Maik Kuivenhoven Beeld © Maik Kuivenhoven/Sven Mandel

Maik Kuivenhoven is er niet in geslaagd om zijn debuut op het European Championship in een zege om te zetten. Tegen Nathan Aspinall speelde hij een moeizame wedstrijd en ging hij met 6-3 onderuit.

De eerste twee legs werden nog keurig verdeeld, maar daarna wist Aspinall een break te forceren om op een 3-1 voorsprong te komen. Met name op de dubbels waren beide heren zeer slordig, waardoor de gemiddeldes nauwelijks boven de tachtig uitkwamen. Vlak voor de pauze was er een lichtpuntje voor Kuivenhoven, doordat hij een 88-finish gooide om terug te komen tot 3-2.

Stroef vervolg

Ook in het tweede gedeelte van de wedstrijd hadden Aspinall en Kuivenhoven moeite om sterk spel te laten zien. De Engelsman kwam via de dubbel 1 op 5-2, nadat beide spelers al verscheidene pijlen op de dubbels hadden laten liggen. Kuivenhoven kwam nog wel terug tot 5-3, maar via een 64-finish ging de zege met 6-3 naar ‘The Asp’. Aspinall eindigde op een gemiddelde van 87, terwijl Kuivenhoven niet verder kwam dan 82. Ook de finishpercentages vielen tegen: zowel Aspinall als Kuivenhoven eindigde op 20% op de dubbels.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore