WK Darts

Mislopen WK doet Sherrock pijn: 'Heb het in één wedstrijd verpest'

28 oktober 2020 13:42 Aangepast: 28 oktober 2020 14:11
Fallon Sherrock Beeld © Getty Images

Fallon Sherrock zal haar sprookje van het WK Darts 2020 niet kunnen herhalen. De 26-jarige dartster kwam twee legs te kort tijdens de PDC Women's Series om een nieuw deelnamebewijs in de wacht te slepen. Dat doet haar pijn.

Sherrock schreef geschiedenis tijdens het WK Darts 2020 door als eerste vrouw ooit een WK-wedstrijd bij de PDC te winnen. Ze versloeg Ted Evetts in de eerste ronde en schakelde later ook Mensur Suljovic uit. Dat werd wereldnieuws.

De PDC besloot ook voor de komende editie van het WK Darts twee plekjes voor dames te reserveren en die te verdelen tijdens de Women's Series, de overkoepelende naam voor vier toernooien met de beste vrouwelijke darters ter wereld. Lisa Ashton wist het toernooi ruimschoots te winnen en zag Deta Hedman het tweede ticket pakken. Ze eindigde op de ranglijst op gelijke hoogte met Sherrock, maar wist twee legs meer te winnen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hedman en Ashton plaatsen zich voor WK, Sherrock grijpt mis

Eén wedstrijd

"Ik zal eerlijk zijn, het doet pijn. Het doet pijn dat ik me niet heb geplaatst voor het WK Darts", zegt Sherrock tegenover The Sun. "Ik had evenveel prijzengeld verdiend als Deta, maar ik kwam twee legs te kort. Ik heb het hele weekend geknokt, maar ik heb het in één wedstrijd verpest. Eén wedstrijd!"

"Maar ik heb me sinds die tijd bij elkaar geraapt en ik weet zeker dat ik sterker terugkom. Je kan dit", gaat ze verder. "Het is heel erg teleurstellend, maar ik heb mijn best gedaan. Ik moet de positieve dingen inzien en ik ben er nu nog meer op gebrand om me volgend jaar wel te plaatsen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore