Darts

Van Gerwen: 'Je zou het niet zeggen, maar ik ben een gevoelsmens'

26 oktober 2020 16:38 Aangepast: 26 oktober 2020 17:02

Michael van Gerwen loopt vaak met veel bravoure door de gangen van de dartlocaties. De Nederlander laat graag zien en horen dat hij de nummer 1 van de wereld is. Toch is hij buiten het darten om een heel ander mens.

"Mensen zouden het niet zeggen als ze mij zien darten op het podium, maar ik ben best wel een gevoelsmens. Zeker als het om familie gaat, ben ik een emotionele jongen", geeft Van Gerwen toe. "Hoe ik privé ben en op het podium, dat is heel anders."

Op het podium probeert hij vaak zijn emotionele kant uit te schakelen, maar dat lukt niet altijd. "Ik heb ook menig toernooi verloren, waardoor ik een traan heb moeten laten, omdat ik het zo gehad had. Of op het podium zelfs, dat heeft iedereen gezien, tegen Phil Taylor in de finale. Dat was omdat ik zo graag wilde winnen. Op zo'n moment zie je een andere kant van mij."

Vaderschap

Ook het vaderschap heeft Van Gerwen veranderd. De 31-jarige Brabander is vader van dochter Zoë en zoon Mike. "Als vader worden een droom van je is en je hebt een kinderwens, dan is dat de volgende stap in je leven. Je krijgt verantwoordelijkheidsgevoel en dat is heel erg belangrijk. Het is leuk om mee te maken."

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore